Tweedaagse training Exploratory testen | Polteq

In het huidige Agile werken ligt de nadruk bij testen erg op testautomatisering. Daarbij wordt voorbijgegaan aan het feit dat computers alleen doen wat hen wordt opgedragen. Ze zijn dus sterk in het identificeren van afwijkingen van verwacht gedrag. Bij elk product van enige complexiteit is het echter onmogelijk om het volledige gedrag vooraf te voorspellen! Met alleen geautomatiseerd testen is de kans groot dat we belangrijke bugs missen omdat we er niet naar zoeken omdat we ze niet verwachten! Er ontbreekt dus nog een belangrijke component in de agile teststrategie als je alleen geautomatiseerd testen gebruikt.

Écht goed testen gebeurt wanneer je, naast geautomatiseerd testen, het product op een creatieve manier verkent en uitdaagt. Dan kijk je niet alleen of het product doet wat het moet doen, maar ook of het onverwacht gedrag vertoont en of het robuust is. Door het product vakkundig te verkennen, kun je het product écht leren kennen en ook gedrag van het product ontdekken – waarvan je niet wist dat je het kende – dat eigenlijk heel ongewenst zou kunnen zijn! Dit is het terrein van de creatieve, menselijke tester, dit is het terrein van Exploratory Testen!

In de tweedaagse training Exploratory Testen leer je op interactieve wijze de theorie en vaardigheden voor professioneel exploratief testen, zodat je meer waarde kunt toevoegen aan je team en aan het product door de belangrijke bugs te vinden die een computer niet kan vinden. Met exploratief testen voed je ook de testautomatisering met belangrijke, nieuwe testideeën.

Als je wilt weten wat je nog niet weet over exploratief testen, als je wilt ervaren hoeveel effectiever en leuker testen wordt als je je creatieve kant bij het testen betrekt, dan is dit de training voor jou.

Voor wie is deze training bedoeld

  • ISTQB®/TMap gecertificeerde testers, die in een Agile team hun werk doen;
  • Product owners die beter willen leren accepteren;
  • Testautomatiseerders die de dekking van hun tests willen verbeteren;
  • Testcoördinatoren en testmanagers die hun teststrategie willen verbeteren.

Wat kun je verwachten

  • Je leert praktisch toepasbare theorie en doet veel oefeningen met een uitdagend Lego Mindstorms product.

  • Je leert je creatieve rechter hersenhelft te gebruiken bij het testen waardoor testen beter en ook leuker wordt.

  • Na de training ben je in staat om aan sceptici van exploratory testen uit te leggen wat het verschil is tussen professioneel exploratory testen en monkey/JanBoerenFluitjes testen.

Inschrijven

Schrijf je nu in voor Exploratory Testen.

Inschrijven
Hoe wij dat doen?
Lees meer
Focus
Focus
Vakmanschap
Vakmanschap
Kennisdeling
Kennisdeling
Persoonlijk
Persoonlijk
Lokaal
Lokaal
Oprecht
Oprecht
Plezier
Plezier
Meer
Deze website is gerealiseerd door Webheads.

Neem contact op!