Eén of meerdaagse training Exploratory testen | Polteq

Bij testen ligt de focus tegenwoordig steeds vaker volledig op testautomatisering. Hierbij wordt voorbijgegaan aan de beperkingen van testautomatisering. Geautomatiseerde tests zijn namelijk alleen maar in staat om verwacht gedrag te controleren. Bij softwareproducten van enige complexiteit is er echter een grote kans op onbedoeld en foutief gedrag dat lastig te voorspellen is! Met alleen geautomatiseerd testen is de kans groot dat we dit ongewenste gedrag  missen omdat we er niet naar zoeken, want we verwachten het niet! Een gevolg hiervan is dat belangrijke en ‘onverwachte’ bugs pas in productie gevonden worden!

Écht goed testen gebeurt wanneer je, naast geautomatiseerd testen, het product met menselijk vindingrijkheid op een creatieve/exploratieve manier verkent en uitdaagt. Daarbij kijk je niet alleen of het product doet wat het moet doen, maar ook of het onverwacht gedrag vertoont en of het robuust is. Door het product vakkundig te verkennen, kun je het product écht leren kennen en ook gedrag ontdekken, dat in productie heel ongewenst zou kunnen zijn! Met exploratief testen voed je daarnaast de testautomatisering met belangrijke, nieuwe testideeën voor een gedegen regressietest. Hierdoor ben je van veel meer toegevoegde waarde voor je team.

Dit is het terrein van de creatieve, menselijke tester, dit is het terrein van Exploratory Testen! Polteq heeft de Goal Focus Approach-methodiek ontwikkeld die dit creatieve proces ondersteunt en versterkt.

In deze training leer je op interactieve wijze wat je nog niet wist over exploratief testen. Naast de theorie train je ook de vaardigheden voor professioneel exploratief testen door uitgebreide praktijkoefeningen op een echt product!

Maak Exploratory Testen effectiever en leuker, gebruik je eigen vindingrijkheid, versterk je creativiteit in testen en geef daarmee een boost aan de kwaliteit van het testen in je team en organisatie!

De training Exploratory testen is er in één- twee- en driedaagse met meerdere inhoudelijke varianten. Mocht je niet weten welke variant het beste bij je past, neem dan contact met ons op.

Voor wie is deze training bedoeld

  • Voor startende en ervaren testers die in een Agile teams werkzaam zijn;
  • Testautomatiseerders die de dekking van hun tests willen verbeteren;
  • Product owners en scrum masters die meer inzicht willen in kwaliteitszorg en -acceptatie;
  • Testcoördinatoren en testmanagers die hun teststrategie willen verbeteren.

Wat kun je verwachten

  • Je leert praktisch toepasbare theorie en traint deze meteen in uitgebreide oefeningen met een uitdagend Lego Mindstorms product.

  • Je leert je creatieve rechter hersenhelft te gebruiken bij het testen waardoor testen beter en ook leuker wordt.

  • Na de training ben je in staat om aan sceptici van exploratory testen uit te leggen wat het verschil is tussen professioneel exploratory testen en monkey/JanBoerenFluitjes testen.

Inschrijven

Schrijf je nu in voor Exploratory testen met de Goal Focus Approach-methodiek.

Inschrijven
Hoe wij dat doen?
Lees meer
Focus
Focus
Vakmanschap
Vakmanschap
Kennisdeling
Kennisdeling
Persoonlijk
Persoonlijk
Lokaal
Lokaal
Oprecht
Oprecht
Plezier
Plezier
Meer
Deze website is gerealiseerd door Webheads.

Neem contact op!