Opleidingen
Opleidingen
Alle Technische trainingen
Alle Praktische trainingen

Automatiseren van testen met Playwright en JavaScript/TypeScript

  • Eendaagse opleiding

    Locatie: Amersfoort

    Taal: Nederlands

    19 november 2024

Leer zelfstandig een gestructureerd Playwright-project op te zetten en te onderhouden

Playwright is een populaire open source tool waarmee goed en efficiënt end-to-end-testen geautomatiseerd kunnen worden voor browserapplicaties. Playwright ondersteunt meerdere programmeertalen, zoals Java, C#, Python en JavaScript/TypeScript. Daardoor kan het worden toegepast in diverse development omgevingen. Bijkomend voordeel is dat Playwright het mogelijk maakt om deze testen vaker, sneller en op meerdere soorten browsers en operating systems uit te voeren.

In deze ééndaagse training krijg je ervaring met het automatiseren van end-to-end testen met Playwright, door het uitvoeren van een groot aantal oefeningen in de zelfgekozen ontwikkeltaal (JavaScript of TypeScript). Hiernaast wordt er ook aandacht geschonken aan de Playwright-tools Test Generator, Trace Viewer, UI mode en aan de mogelijkheid om ook API-testen toe te voegen aan de test.

Het automatiseren van testen bestaat niet alleen uit het uitvoeren van een test, maar ook uit het klaarzetten van de uitgangssituatie en het achteraf weer netjes achterlaten van de omgeving. Ook dit aspect zit in de training, waardoor de deelnemers een aanpak leren om de testcode niet alleen leesbaar, maar ook onderhoudbaar te maken en uit te kunnen breidden.

De deelnemers krijgen het cursusmateriaal digitaal ter beschikking, zodat ze het geleerde meteen in de praktijk kunnen toepassen.

Na afloop van deze training ontvangen de deelnemers een certificaat van deelname aan de training Playwright met JavaScript/TypeScript.

Automatiseren van testen met Playwright

Download

19 november 2024 Amersfoort

Deze opleiding wordt gegeven in het Nederlands

De investering voor deelname aan deze training bedraagt € 625,- per persoon, exclusief btw.

Polteq biedt u de mogelijkheid om te kiezen voor een BTW vrijgestelde prijs.

Klik hier voor meer informatie.

Onderwerpen die tijdens deze training aan bod komen, zijn:

Wat is en kan Playwright?

Opzetten van een Playwright-project.

Gebruik van de diverse Playwright-tools.

Automatiseren van testen met Playwright, inclusief controleren van de resultaten van een test.

Gestructureerd opzetten van Playwright-testen door gebruik te maken van Object Oriented Programming en het Page Object Model.

Gebruik maken van de Playwright-API-tooling.

Voor wie is deze training bedoeld?

De training is voor iedereen die wil leren hoe je testen automatiseert met Playwright in een JavaScript/TypeScript omgeving. Van de deelnemers aan deze training wordt verwacht dat zij (al enige) praktische ervaring hebben met de programmeertalen JavaScript en/of TypeScript.

Wat kan je verwachten?

Na afloop van deze training is de deelnemer in staat om testen voor een browser-applicatie te automatiseren met Playwright i.c.m. het Page Object Model.

Na afloop van deze training is de deelnemer in staat om zelfstandig een gestructureerd Playwright-project op te zetten en te onderhouden.

Na afloop van deze training is de deelnemer in staat om gebruik te maken van diverse Playwright-tools en heeft de deelnemer kennis van de API-mogelijkheden die Playwright biedt.

Inschrijven

Vragen of meer weten?

Wilt u meer informatie, of nader kennismaken met Polteq Opleidingen? Neem gerust contact op, wij helpen u graag.

Anke Lambrechts of Erik Runhaar

training@polteq.com

+31 (0) 33 277 35 22 Meer informatie

“Testen en kwaliteit liggen in elkaars verlengde. Dan heb je dus professionals nodig en Polteq levert die. Polteq denkt vooruit en met de veranderende wereld mee.”

Frans Pleij

IT Manager Aegon

Bekijk meer testimonials

Zij gingen u voor

“Het nieuwe Wie is de Mol seizoen begon fantastisch, met de compleet vernieuwde WIDM-app. Een vlekkeloze start met een record aantal spelers voor de eerste aflevering.

Finus Tromp

hoofd interactieve Media AVROTROS