Opleidingen
Opleidingen
Alle Technische trainingen
Alle Praktische trainingen

Automatiseren van API testen met Postman

  • Meerdaagse opleiding

    Locatie: Amersfoort en online

    Taal: Nederlands

    07 november 2024 , 08 november 2024

Hoe test je een API achter een willekeurige app?

Een API is een Application Programming Interface en vormt een raamwerk voor de communicatie tussen systemen. Een API levert de informatie (content) aan die een app presenteert aan de eindgebruiker.

De centrale vraag in deze tweedaagse training is: Hoe test je een API die achter een willekeurige app gebruikt wordt?

Deze tweedaagse training gaat in op de risico’s die het testen van services en API’s noodzakelijk maken. Het testen wordt stap voor stap uit de doeken gedaan aan de hand van publieke API’s. Welke teststrategie kan het beste gevolgd worden? Welke testomgeving is daarvoor nodig? Misschien wel de productieomgeving? Waar stopt het testen van de API en waar begint het testen van (bijvoorbeeld) de mobile app? Wie zorgt voor een End to End test? Antwoorden op deze en meer vragen worden behandeld in deze training.

Tijdens de eerste dag van deze tweedaagse cursus leert men wat REST API’s zijn (of kan API kennis opgefrist worden). We starten met de basisconcepten van een ‘message architecture’ in een API. Elementen als ‘resources, verbs, state, headers, tokens’ etc. worden uitgelegd. Met deze ‘building blocks’ wordt de basis gelegd om te starten met het testen van API’s. Met behulp van demo’s, voorbeelden en oefeningen wordt praktische kennis aangereikt en leert men de typische risico’s die verbonden zijn met interfaces, te herkennen.

De tweede dag van de cursus is erop gericht om de vaardigheden in het testen van API’s te verbeteren. Hierdoor zullen de cursisten beter in staat zijn om hun development team op een efficiëntere en effectievere manier feedback te geven. Hoe test je of de API gemakkelijk in gebruik is, of hij schaalbaar is, op een acceptabel niveau presteert en hoe veilig hij is?

Tijdens een praktische workshop leren de deelnemers hoe je teststrategie opstelt en implementeert. Daarnaast komt het gebruik van tooling aan de orde om verschillende versies van API’s en resources met elkaar te kunnen vergelijken.  Ook leert men hoe je ‘headers’ met ’tokens’ moet gebruiken, hoe je Java scripts kunt opstellen om daarmee tests met assertions te automatiseren en hoe je performance tests moet uitvoeren.

Naast theorie wordt in de workshop gebruik gemaakt van praktische oefeningen. Iedere oefening richt zich op een aparte API en op verschillende manieren van implementatie. De deelnemers leren wat de specifieke zwakke punten en risicofactoren zijn van API’s en hoe ze technieken kunnen toepassen om deze risico’s te vermijden.

07 november 2024 , 08 november 2024 Amersfoort en online

Deze opleiding wordt gegeven in het Nederlands

De investering voor deelname aan deze training bedraagt € 1.145,- per persoon, exclusief btw.

Komt u in aanmerking voor een BTW vrijstelling?

Polteq biedt u de mogelijkheid om te kiezen voor een BTW vrijgestelde prijs.

Klik hier voor meer informatie.

Klik hier voor meer informatie.

Onderwerpen die tijdens deze training aan bod komen, zijn:

Deze training gaat in op de risico's die het testen van services en API's noodzakelijk maken

Het testen van REST API's wordt in deze training stap voor stap uitgelegd. Welke teststrategie kan het beste gevolgd worden? Welke testomgeving is daarvoor nodig?

Programma: - Introductie in API concepten - Hoe test je een REST API? - Oefeningen: van basis tot geavanceerd - Lessons learned - What to learn next?

Voor wie is deze training bedoeld?

Deze tweedaagse training is bedoeld voor IT-ers die te maken krijgen met het (selecteren en) testen van mobile apps, het testen van API’s of het testen van cloud services. Praktijkervaring met testen is gewenst. De deelnemers wordt gevraagd om, indien mogelijk, een laptop mee te nemen.

Wat kan je verwachten?

Duidelijke uitleg, hands-on, tweede docent beschikbaar voor vragen

Leuke snelle training om kennis op te doen over API testen. met goede aansluiting van de theorie op praktijksituaties

Goede training met op de tweede dag een sterke verdiepingsslag

Inschrijven

Vragen of meer weten?

Wilt u meer informatie, of nader kennismaken met Polteq Opleidingen? Neem gerust contact op, wij helpen u graag.

Anke Lambrechts of Erik Runhaar

training@polteq.com

+31 (0) 33 277 35 22 Meer informatie

“Testen en kwaliteit liggen in elkaars verlengde. Dan heb je dus professionals nodig en Polteq levert die. Polteq denkt vooruit en met de veranderende wereld mee.”

Frans Pleij

IT Manager Aegon

Bekijk meer testimonials

Zij gingen u voor

“Het nieuwe Wie is de Mol seizoen begon fantastisch, met de compleet vernieuwde WIDM-app. Een vlekkeloze start met een record aantal spelers voor de eerste aflevering.

Finus Tromp

hoofd interactieve Media AVROTROS