Wij hebben echte passie voor het vak! En dat is testen!

Over ons

Het is onze passie om de juiste testdienst te bieden op het juiste moment, met de meest toegevoegde waarde voor onze opdrachtgever. We stellen ons hierbij onafhankelijk op en adviseren altijd de oplossing die voor de klant het beste is. Daar kun je op vertrouwen bij Polteq!

Wij hebben echte passie voor het vak! En dat is testen

Polteq is de grootste onafhankelijke testspecialist in de Benelux. Marcel van Egmond is vanaf 1 januari 2020 directeur van Polteq. In 2020 vierden we ons 20e jubileum. Sinds onze oprichting in 2000 door Martin Pol en Marjolein Steyerberg, voeren wij testopdrachten uit, verbeteren we testprocessen en lossen we testvraagstukken op voor bedrijven en organisaties. Software, apps, mobile devices en websites: we testen het allemaal. Kundig, flexibel en bevlogen.

Allround testspecialist

U zoekt dé specialist op testgebied? Dat treft. Wij zijn het. Als allround testspecialist beheersen wij alle expertises binnen ons vakgebied. Van functioneel tot performance testen en van security tot testautomatisering. Met een beetje geluk zitten wij gewoon bij u om de hoek. Met onze lokale vestigingen, acht in totaal, zijn wij vrijwel altijd dichtbij.

Wij houden van ons vak. Kwaliteit en plezier met elkaar verenigen om uw bedrijf verder te brengen: dat is waar wij voor staan. En dat mag u ook van ons verwachten. Wij bieden inzicht in risico’s, scheppen vertrouwen in kwaliteit en voorkomen fouten. Daarbij kijken we vooruit: uiteindelijk is het ons net als u te doen om een tevreden eindgebruiker.

Ooit stonden de oprichters van ons bedrijf aan de wieg van ons vakgebied. Pioniers waren het. Die vernieuwingsdrang is nog altijd aanwezig bij Polteq. We lopen graag voorop in de ontwikkeling van nieuwe testdiensten, -methodes en -instrumenten. We weten wat testen was, is en gaat worden!

Polteq ondersteunt u met:

 • Het leveren van hoog gekwalificeerde testprofessionals op elk niveau en in elke context (Agile, V-model, Context driven, Exploratory, …);
 • De inrichting, uitvoering, aansturing en  optimalisatie van testen en testprojecten;
 • Met het implementeren en uitvoeren van technische testen zoals testautomatisering, performance, security en mobile testen;
 • Onafhankelijk advies over alle aspecten van testen (van organisatie tot personeel, van functioneel  tot testtooling);
 • Met een groot aanbod aan testopleidingen (zowel ISTQB, PAQ, IREB, CABA en TDD-certificeringen als (technische) praktijk en maatwerktrainingen zoals C#/Java voor testers, Selenium webdriver, CI/CD, performance- en securitytesten).

‘Wij zoeken verhalen van buiten. We zijn niet alleen op de wereld en problemen waar wij tegenaan lopen spelen ook elders. Neem dataprivacy. Het is fijn dat we op dat gebied ook van Polteq kunnen leren. En dat moeten we vooral blijven doen.’

Marc Kooistra, Manager Testmanagement van PostNL

Polteq gaat voor partnership, u ook?

Polteq is meer dan alleen een leverancier van testoplossingen. De relatie die wij met onze klanten aangaan zien wij als een partnership. Wat dat betekent? Wij wachten niet af, maar staan u proactief bij. Wij delen gevraagd én ongevraagd kennis, denken mee en bieden ondersteuning op testgebied waar nodig. Dat kunnen wij zelf wel mooi roepen, maar veel belangrijker is het dat onze klanten dat ook daadwerkelijk ervaren. Gelukkig is dat zo!

“Polteq is niet slechts onze leverancier, het voelt als een partnership. We werken als één team met elkaar en wisselen veel kennis met elkaar uit. We sparren, delen elkaars vakmanschap en gaan lekker met elkaar aan de bak. Het leuke daarvan is dat het ook op het informele vlak klikt. Het werkplezier spat ervan af.”

Mathijs Kadijk, Software-engineer van Q42

Maak kennis met Polteq

Waarom Polteq? What’s in it for me? Goede vragen, vinden wij. Daarom hebben we de antwoorden daarop gevangen in onze kernwaarden. Geen loze woorden, maar handvatten waar zowel onze klanten als wijzelf beter van worden. We willen een voorbeeld en inspiratie zijn voor anderen.

‘Testen en kwaliteit liggen in elkaars verlengde.Dan heb je dus professionals nodig en Polteq levert die. Polteq denkt vooruit en met de veranderende wereld mee.’

Frans Pleij, IT Manager Aegon

Daag ons uit!

Onze oproep aan u: daag ons vooral uit. Dat doen wij ook met onze eigen professionals. Omdat wij onszelf willen blijven ontwikkelen, graag kennis delen en een inspiratiebron willen zijn. Elke dag weer. We willen inspireren en geïnspireerd worden, uitdagen en uitgedaagd worden. Uiteindelijk groeien we daardoor allemaal: wij als testers én onze klanten als partners. Omvangrijke projecten? Deinzen wij niet voor terug – integendeel zelfs. Dus: daagt u ons uit?

Hieronder onze tijdlijn, vanaf onze oprichting in 2000 tot en met 2021. Klik op de afbeelding om de tijdlijn groter (en beter leesbaar) te bekijken:

De Polteq Tijdlijn: 2000-2021

'Het IT-landschap verandert snel. Daarom is testen zo belangrijk'

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!