Opleidingen

BTW-vrijstelling

BTW vrijgestelde opleidingen

Wil je een training BTW-vrij volgen, neem dan contact met ons op via btwvrije-opleidingen@polteq.com.

Voor wie?

Polteq biedt graag de mogelijkheid om te kiezen voor opleidingen zonder BTW. Dat is niet voor iedereen weggelegd, maar voor jou mogelijk wel, omdat je geen BTW kunt terugvragen. En dat kan wel eens een aantrekkelijke korting opleveren.

De BTW-vrij-regeling kan voordelig zijn voor onder andere:

De BTW-vrijstelling in het kort

Als je BTW kunt terugvragen, dan is deze regeling géén goede keuze voor jou. Je kunt dan beter de prijs van ons vragen exclusief BTW.

Als jouw branche vrijgesteld is van BTW, dan kun je in de meeste gevallen het beste kiezen voor een training met BTW-vrijstelling.

Achtergrond

1) Jij of jouw organisatie kan wel BTW terugvragen.
In dat geval betaal je voor uw training 21% BTW, bovenop de afgesproken prijs voor de training, maar je kunt de BTW terugvragen bij de overheid.

Een BTW-vrije training is voor jou niet interessant. Je krijgt de BTW terug en betaalt dus netto de ‘ex BTW’ prijs.

2) Jij of jouw organisatie kan geen BTW terugvragen.
In dat geval zou je de 21% die wij als BTW bovenop de factuur moeten vragen, volledig zelf moeten betalen. Voor een training van € 1.000,- zou u dan € 1.210,- moeten betalen waarvan je niets terug krijgt van de overheid.

Voor jou is het voordeliger om een training zonder BTW aan te vragen. Het uitvoeren en factureren van deze training kost ons dan wel meer waardoor de rekening hoger zal zijn dan de ‘ex BTW’ prijs. maar omdat onze kosten niet zo hoog zijn kunnen we de extra kosten beperken tot 10%. In het voorbeeld betaal je voor een training van € 1.000,- dus een totaalprijs van € 1.100,-. In dit geval adviseren wij u via deze link contact met ons op te nemen.

BTW-vrij, maar toch 10% meer op de factuur

Als je kiest voor een BTW-vrije training, wees je dan bewust dat de prijs op de website (de ‘ex BTW’ prijs) wordt verhoogd met 10%. Dit betekent dat als de prijs op de website € 1.000,- is (‘ex BTW prijs’) dan ontvang je een factuur van € 1.100,-. Wij kunnen dan namelijk niet meer de volledige de BTW terugkrijgen die we als organisatie betalen voor de inkoop of inhuur van docenten, cursusmaterialen en het gebruik van onze gebouwen of de huur van locaties. Dit zouden we wel kunnen krijgen wanneer wij in alle gevallen prijzen met BTW zouden hanteren. Trainingen die wij BTW-vrij aanbieden zijn voor ons dus duurder, omdat we wel BTW betalen, maar niet meer terug kunnen krijgen. Om de hogere kosten te dekken rekenen we de 10% BTW-vrije toeslag.

Terug naar opleiding

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Nieuwsbrief