Opleidingen
Opleidingen
Alle Technische trainingen
Alle Praktische trainingen

Behaviour Driven Development (BDD) met Cucumber/SpecFlow

  • Meerdaagse opleiding

    Locatie: Amersfoort en online

    Taal: Nederlands

    06 november 2024 , 07 november 2024

Praktisch BDD: business analyse, development én testautomatisering in één

Steeds vaker zie je dat software development teams agile gaan werken. Hierbij is het van belang dat je op een snellere en betere manier tot goede specificaties én tests komt. BDD helpt teams in dit proces. BDD is een ‘shift left’ georiënteerde aanpak waarbij de businessanalisten, testers én ontwikkelaars samen de specificaties/requirements opstellen in hun domein-eigen taal op basis van User Stories. Door deze samenwerking en het door te werken met voorbeelden, ontstaat er een ‘shared understanding’. De opgestelde specificaties/requirements zijn dan tevens de uit te voeren tests. Uiteindelijk kan men deze opgestelde tests direct gebruiken om te automatiseren met tools als Cucumber en SpecFlow.

Voorbeeld van een BDD feature / scenario

Met Java/Cucumber en/of C#/SpecFlow
De test-first aanpak zorgt ervoor dat er éérst tests worden opgesteld door de businessanalist, tester en ontwikkelaar in hun domein-eigen taal voordat er ook maar iets geprogrammeerd wordt. Het uiteindelijk ontwikkelde systeem moet dan ook voldoen aan de reeds opgestelde tests. Die tests moeten namelijk succesvol uitgevoerd kunnen worden.

De shared understanding zorgt ervoor dat het zowel voor de businessanalist, tester en ontwikkelaar duidelijk is waaraan een User Story precies moet voldoen. Vanwege de test-first aanpak is het dan ook al voor iedereen vóóraf duidelijk wat de exacte specificaties en requirements zijn.

Behaviour Driven Developement met CucumberSpecFlow

Download

06 november 2024 , 07 november 2024 Amersfoort en online

Deze opleiding wordt gegeven in het Nederlands

De investering voor deelname aan deze training bedraagt € 1.145,- per persoon exclusief btw.

Polteq biedt u de mogelijkheid om te kiezen voor een BTW vrijgestelde prijs.

Klik hier voor meer informatie.

Onderwerpen die tijdens deze training aan bod komen, zijn:

Het beschrijven van het verwachte gedrag (behavior) van het systeem

Het toepassen van Gherkin-scenario's (given …, when …, then …)

Het automatiseren van Gherkin-scenario's

Voor wie is deze training bedoeld?

Deze tweedaagse training is bedoeld voor analisten, ontwikkelaars en testers. Vereiste voorkennis voor deze training is dat de deelnemer in staat moet zijn om basis Java en/of C# code te schrijven.

Wat kan je verwachten?

Je leert waar BDD ondersteunt en richting geeft bij het analyseren van requirements en hoe deze analyse gelijk opgaat met het schrijven van testscripts

Je leert de ideeën achter en de praktische voordelen en valkuilen van de Three Amigos en we gaan heel praktisch in op het schrijven van goede Gherkin / Feature files die je meteen in de praktijk kunt gebruiken

Je leert hoe je de documentatie 'living' houdt en leert zowel Feature Files als Scenario’s met Java/Cucumber en/of C#/SpecFlow te automatiseren

Inschrijven

Vragen of meer weten?

Wilt u meer informatie, of nader kennismaken met Polteq Opleidingen? Neem gerust contact op, wij helpen u graag.

Anke Lambrechts of Erik Runhaar

training@polteq.com

+31 (0) 33 277 35 22 Meer informatie

“Testen en kwaliteit liggen in elkaars verlengde. Dan heb je dus professionals nodig en Polteq levert die. Polteq denkt vooruit en met de veranderende wereld mee.”

Frans Pleij

IT Manager Aegon

Bekijk meer testimonials

Zij gingen u voor

“Het nieuwe Wie is de Mol seizoen begon fantastisch, met de compleet vernieuwde WIDM-app. Een vlekkeloze start met een record aantal spelers voor de eerste aflevering.

Finus Tromp

hoofd interactieve Media AVROTROS

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Nieuwsbrief