Nieuws
Nieuws

Polteq open Webinar

Auteur:

Robin Oduber

Publicatie:

1 maart 2024

Webinar: “How to change Usability from a law enforced cost item into a Value-Added Asset?”

Op donderdag 30 mei a.s. vindt het gratis toegankelijke webinar plaats ‘How to change Usability from a law enforced cost item into a Value-Added Asset?’. Dit webinar behandelt het belang van goede Usability en digitale toegankelijkheid, waarbij aspecten zoals User Experience (UX) en Accessibility aan bod komen. We spelen hiermee in op de groeiende aandacht voor Usability en digitale toegankelijkheid in softwareontwikkeling.

Op 28 juni 2025 zal de nieuwste update van de European Accessibility Act (EAA) van kracht worden. Deze wet vereist dat e-commerce bedrijven hun digitale diensten toegankelijk maken. Dit houdt in dat alle digitale producten moeten voldoen aan de toegankelijkheidsrichtlijnen (WCAG 2.1 (AA)). Bedrijven die niet aan deze richtlijnen voldoen, riskeren vanaf dat moment maatregelen, waaronder boetes.

Polteq ziet het naleven van de WCAG niet slechts als verplicht einddoel. Er schuilt namelijk grote toegevoegde waarde in Usability. Digitale toegankelijkheid – en breder gezien, Usability – is niet alleen “maatschappelijk verantwoord”, maar ook onderscheidend en commercieel aantrekkelijk.

Waar en wanneer kan ik het webinar bijwonen?

Het webinar vindt plaats via WebinarGeek op donderdag 30 mei a.s. van 12:30 tot 13:30 uur.

Deelnemers kunnen online participeren. Schrijf je in via deze link.

“Goed opgebouwde training met alle onderdelen in een logische volgorde.”

Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de dynamische wereld van softwaretesten. Bezoek regelmatig onze nieuwspagina en wees altijd een stap voor met Polteq!

 

  • Wat is het belang van Usability (en -aspecten) binnen de hedendaagse softwareontwikkeling?
  • Wat houdt de naderende nieuwe update van EEA en WCAG in?
  • Wat is Usability en waar bestaat het uit (korte terugblik op webinar 25 mei 2023)?
  • Van operationale kostenpost naar Usability als investering: het Polteq Usability model;
  • hoe kan Polteq je helpen met het verbeteren van Usability en EAA/WCAG Compliancy?

Voor wie is het webinar bedoeld?

Dit webinar is een must voor iedereen die betrokken is bij de ontwikkeling en het beheer van digitale dienstverlening, zoals (web)apps, bedrijfsapplicaties en/of overige digitale toepassingen. Dit geldt voor professionals binnen een software ontwikkelteam als voor Business en/of IT-managers. Ook professionals met een directe rol in software ontwikkeltrajecten zoals product owners, scrum masters, developers, testers, informatieanalisten en designers hebben baat bij de gedeelde kennis.

Vragen of meer weten?

Anke Lambrechts of Erik Runhaar

training@polteq.com

+31 (0) 33 277 35 22

Naar contact