Opleidingen
Opleidingen
Alle Technische trainingen

Introductie Continuous Integration/Continues Delivery (CI/CD)

Er is momenteel geen datum gepland voor deze opleiding.

Basisvaardigheden voor testers in Continuous Integration.

Vrijwel elke organisatie gebruikt tegenwoordig Continuous Integration (CI). Tools als Jenkins, Bamboo of CircleCI zijn eerder regel dan uitzondering. Ontwikkelaars gebruiken Continuous Integration zodat ze minder handmatige stappen nodig hebben om hun code te compileren. Het automatiseren van stappen binnen het ontwikkelproces leidt tot snellere feedback op hun werk. Testers zullen mee moeten gaan met deze ontwikkeling. Het is noodzaak om te begrijpen wat er gebeurt bij CI en welke invloed dit heeft op het testvak. Denk hierbij aan inzicht krijgen in welke tests er op welk niveau worden uitgevoerd. Een goed begrip van CI zorgt ervoor dat testers efficiënter kunnen werken. Daarnaast moeten ook testers steeds vaker met Continuous Integration tooling werken om bijvoorbeeld tests automatisch uit te voeren.

Kort gezegd zorgt CI er voor dat alle wijzigingen aan de software continu samengebracht worden en het geheel geëvalueerd wordt. Na het wijzigen van een gedeelte van de code, wordt deze wijziging in een versiemanagementsysteem gezet. Nadat dit gebeurd is, wordt het compileren van de hele oplossing, het uitvoeren van (unit) tests en een initiële beoordeling van de kwaliteit automatisch uitgevoerd. Dit levert een continue integratie van de software op met een bijbehorende feedback of deze nog voldoende kwaliteit heeft.

De deelnemers worden in deze ééndaagse training door een mix van theorie en praktijk wegwijs gemaakt in de wereld van Continuous Integration. De tool die we bij deze training gebruiken, is Jenkins. Aan het einde van de training wordt een korte introductie gegeven over het onderwerp Continuous Delivery (CD).

Introductie Continues Integration-Continues Delivery (CI-CD)

Download

*Meld je alvast aan en we zullen je op de hoogte houden voor de eerstvolgende startdatum*

De investering voor deelname aan deze training bedraagt € 625,- per persoon, exclusief btw.

Komt u in aanmerking voor een BTW vrijstelling?

Polteq biedt u de mogelijkheid om te kiezen voor een BTW vrijgestelde prijs.

Klik hier voor meer informatie.

Onderwerpen die tijdens deze training aan bod komen, zijn:

De testpiramide

Versiemanagement

Continuous Integration tooling

Jobs en pipelines

Artifacts

Continuous Delivery

Voor wie is deze training bedoeld?

De doelgroep voor deze training bestaat uit testprofessionals die weinig tot geen ervaring hebben met Continuous Integration. Voorkennis is niet vereist.

Wat kan je verwachten?

Inzicht krijgen in wat er gebeurt bij Continuous Integration en welke invloed dit heeft op het testvak

Deelnemers leren welke tests er op welk niveau worden uitgevoerd.

De tool die we bij deze training gebruiken, is Jenkins

Door middel van een mix van theorie en praktijk worden de deelnemers wegwijs gemaakt in de wereld van Continuous Integration

Inschrijven

Vragen of meer weten?

Wilt u meer informatie, of nader kennismaken met Polteq Opleidingen? Neem gerust contact op, wij helpen u graag.

Anke Lambrechts of Erik Runhaar

training@polteq.com

+31 (0) 33 277 35 22 Meer informatie

“Testen en kwaliteit liggen in elkaars verlengde. Dan heb je dus professionals nodig en Polteq levert die. Polteq denkt vooruit en met de veranderende wereld mee.”

Frans Pleij

IT Manager Aegon

Bekijk meer testimonials

Zij gingen u voor

“Het nieuwe Wie is de Mol seizoen begon fantastisch, met de compleet vernieuwde WIDM-app. Een vlekkeloze start met een record aantal spelers voor de eerste aflevering.

Finus Tromp

hoofd interactieve Media AVROTROS