Behaviour Driven Development (BDD) met Cucumber/SpecFlow | 2-daagse Polteq training

Praktisch BDD (business analyse, development én testautomatisering in één).

Steeds vaker zie je dat software development teams agile gaan werken. Hierbij is het van belang dat je op een snellere en betere manier tot goede specificaties én tests komt. BDD helpt teams in dit proces. BDD is een ‘shift left’ georiënteerde aanpak waarbij de business/analisten, testers én ontwikkelaars samen de specificaties/requirements opstellen in hun domein-eigen taal op basis van User Stories. Door deze samenwerking en het door het werken met voorbeelden, ontstaat er een ‘shared understanding’. De opgestelde specificaties/requirements zijn dan tevens de uit te voeren tests. Uiteindelijk kan men deze opgestelde tests direct gebruiken om te automatiseren met tools als Cucumber en SpecFlow.

Met Java/Cucumber en/of C#/SpecFlow
De test-first aanpak zorgt ervoor dat er éérst tests worden opgesteld door de business/analisten, tester en ontwikkelaar in hun domein-eigen taal voordat er ook maar iets geprogrammeerd wordt. Het uiteindelijk ontwikkelde systeem moet dan ook voldoen aan de reeds opgestelde tests. Die tests moeten namelijk succesvol uitgevoerd kunnen worden.

De shared understanding zorgt ervoor dat het zowel voor de business/analisten, tester en ontwikkelaar duidelijk is waaraan een User Story precies moet voldoen. Vanwege de test-first aanpak is het dan ook al voor iedereen vóóraf duidelijk wat de exacte specificaties/requirements zijn.

Voorbeeld van een BDD feature / scenario

 

Voor wie is deze training bedoeld

Deze tweedaagse training is bedoeld voor analisten, ontwikkelaars en testers. Vereiste voorkennis voor deze training is dat de deelnemer in staat moet zijn om basis Java en/of C# code te schrijven.

Wat kun je verwachten

  • Je leert waar BDD ondersteunt en richting geeft bij het analyseren van requirements en hoe deze analyse gelijk opgaat met het schrijven van testscripts;

  • Je leert de ideeën achter en de praktische voordelen en valkuilen van de Three Amigos en we gaan heel praktisch in op het schrijven van goede Gherkin / Feature files die je meteen in de praktijk kunt gebruiken;

  • Je leert hoe je de documentatie 'living' houdt en leert zowel Feature Files als Scenario’s met Java/Cucumber en/of C#/SpecFlow te automatiseren.

Inschrijven

Schrijf je nu in voor Behaviour Driven Development (BDD) met Cucumber/SpecFlow.

Inschrijven
Hoe wij dat doen?
Lees meer
Focus
Focus
Vakmanschap
Vakmanschap
Kennisdeling
Kennisdeling
Persoonlijk
Persoonlijk
Lokaal
Lokaal
Oprecht
Oprecht
Plezier
Plezier
Meer
Deze website is gerealiseerd door Webheads.

Neem contact op!