Mijn eerste maand als trainee software tester
Delen Printen E-mail

De junior software testers die op 7 januari jl. bij Polteq hun Traineeship startten, hebben hun eerste maand er inmiddels op zitten. Het was een intensieve periode, waarin ze o.a. al verschillende examens hebben afgelegd. Er is veel gestudeerd, geleerd, geoefend en gelachen. We vroegen een van de trainees, Baris Yazici, hoe hij bij Polteq terecht is gekomen en hoe hij deze eerste maand bij Polteq heeft ervaren.

Baris: “Ik heb zelf geen IT-achtergrond vanuit mijn opleiding omdat ik International Business & Management heb gestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam.

Tijdens mijn opleiding heb ik me verdiept in verschillende branches om voor mijzelf de ideale vervolgstap te vinden waar ik aan de slag zou kunnen gaan. Ik wilde graag mijn carrière beginnen in de IT, maar ik had geen kennis van programmeren. Toen ik onderzoek deed naar de mogelijkheden om te beginnen in de IT met vrijwel geen kennis kwam ik al gauw op ‘Traineeships’ uit.

Bij verschillende bedrijven werd de mogelijkheid geboden om kennis en ervaring op te doen in speciale leertrajecten gericht op verschillende functies in de IT. Na het vergelijken van een aantal functies en bedrijven kwam ik tot de beslissing dat ik bij Polteq als junior software tester op de juiste plek zou zijn. Dankzij de omschrijving en informatie (o.a. ervaringen van medewerkers) die ik had gevonden op het internet, wist ik zeker dat dit het juiste en een uitdagend traject voor mij zou zijn om te volgen.

Inmiddels heb ik ruim vier van de zeven weken van de interne opleiding voltooid. In deze weken heb ik samen met andere nieuwe Polteq collega’s het ISTQB-certificaat behaald en leren we inmiddels meer over testtechnieken in de praktijk. Het behalen van het certificaat en de tussentijdse toetsen vergt wel de nodige aandacht, zeker als je geen IT-achtergrond hebt. Maar mijn motivatie en nieuwsgierigheid naar het vak van tester maken dat ik het nog steeds erg leuk vind om alle leerstof door te nemen.

Mijn verwachtingen over de betrokkenheid van Polteq collega’s bij het leerproces zijn echt overtroffen. De tijd en uitleg die worden genomen tijdens het Traineeship zorgen ervoor dat we als groep veel extra kennis over het vak opdoen die later weer benut kan worden in alle mogelijke situaties op de werkvloer. Met extra aandacht voor werkstijlen die gehanteerd worden bij de opdrachtgevers, zoals agile werken in een scrum setting. Dit geeft mij het gevoel stevig in mijn schoenen te staan als het straks aankomt op werken in de praktijk, wat over een paar weken gaat beginnen.

Tijdens het Traineeship krijgen we niet alleen theoretische informatie over software testen, we worden ook getraind op gespreksvaardigheden en het werken in groepsverband. Hierdoor krijgen we een duidelijk beeld over hoe testers op de beste manier bepaalde analyses kunnen verrichten en problemen aan kunnen kaarten bij collega’s van het IT-team.

In de komende vier weken gaan wij ons in het Traineeship nog verder verdiepen in testtechnieken en ook werkelijk testen in de praktijk. Vervolgens gaan we met collega’s van dezelfde regio aan de slag om bij verschillende bedrijven de zorgen op het gebied van softwarekwaliteit weg te nemen en de juiste oplossingen te bedenken.

Naast het leren en werken is het natuurlijk ook belangrijk om te ontspannen en een gezellige sfeer te hebben. Dit proberen we met de rest van de trainees en Polteq collega’s in onze vrije tijd ook zeker te doen!”

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!