Automatiseren van API testen met Rest Assured | Polteq, specialist in software testen

Tegenwoordig wordt in bijna elk IT project wel gebruik gemaakt van API’s. In sommige projecten worden ze aangemaakt, in andere word er gebruik gemaakt van de al bestaande API’s. In beide gevallen moet er worden gecontroleerd of de API hun werk goed doet. Maar hoe doe je dat?

Deze tweedaagse training is gericht op het gestructureerd testen van een API, zowel vanuit functioneel als vanuit technisch oogpunt. Hierbij ligt de focus op REST API’s, maar deze concepten zijn ook toepasbaar op andere types API’s. We beginnen met uitzoeken wat we moeten testen en waarom het relevant is om deze testgevallen uit te voeren. Vervolgens gaan we gezamenlijk een geautomatiseerd framework opzetten om de testen consistent uit te voeren.

Hierbij starten we met het los uitvoeren van enkele requests op een API. Gedurende de training worden de tests, en natuurlijk ook het bijbehorende framework, steeds verder uitgebreid. Er is zowel aandacht voor specifieke controles die aan bod komen bij het testen van een API, als voor het onderhoudbaar opzetten van een testframework.

Voor wie is deze training bedoeld?

Deze tweedaagse training is bedoeld voor IT-ers die te maken krijgen met het (selecteren en) testen van mobile apps, het testen van API’s of het testen van cloud services. Praktijkervaring met testen is gewenst. De deelnemers wordt gevraagd om, indien mogelijk, een laptop mee te nemen. Een Hands-on training die gebruik maakt van Java en Rest-Assured om API testen uit te voeren.

Wat kun je verwachten

  • Deze training gaat in op de risico's die het testen van services en API's noodzakelijk maken.

  • Het opzetten van een Automatisch test framework en dit leren onderhouden.

  • Het testen van REST API's wordt in deze training stap voor stap uitgelegd. Welke teststrategie kan het beste gevolgd worden? Welke testomgeving is daarvoor nodig?

Inschrijven

Schrijf je nu in voor Automatiseren van API testen met Rest Assured.

Inschrijven
Hoe wij dat doen?
Lees meer
Focus
Focus
Vakmanschap
Vakmanschap
Kennisdeling
Kennisdeling
Persoonlijk
Persoonlijk
Lokaal
Lokaal
Oprecht
Oprecht
Plezier
Plezier
Meer
Deze website is gerealiseerd door Webheads.

Neem contact op!