Test Automation Day: Show us the value! | Polteq, specialist in software testen
Delen Printen E-mail

Net als voorgaande jaren, was Polteq ook dit jaar weer aanwezig op de Test Automation Day, kortweg TAD. Wat was er te doen en hoe verging het William van Eijk, de Polteq spreker op de conferentie?

Donderdag 22 juni werd in het World Trade Center in Rotterdam de zevende editie van de TAD gehouden. Het thema van de 2017 editie was ‘Show us the value” waarmee gedoeld werd op de meerwaarde die testautomation kan bieden voor bedrijf, team of de (bedrijfs)resultaten. Polteq sponsorde ook dit jaar de TAD en de vrijkaarten voor een aantal van onze klanten waren ‘rap weg’, wat wel aangeeft dat testautomation ‘hot’ is.

Polteq stand

Michel Lalmohamed, Marc van ’t Veer en ondergetekende waren aanwezig op de Polteq stand om de kleine 300 bezoekers te ontvangen en hen over onze mooie test automation dienstverlening te vertellen. Het was hier een komen en gaan van geïnteresseerde testers, opdrachtgevers, potentiële opdrachtgevers en opvallend veel ‘oude bekenden’. Tussen de bedrijven door konden Michel en Marc nog hun oor te luister leggen bij sommige van de aansprekende (key note) sprekers waaronder Julian Harty en Seretta Gamba. De ogen waren in de middag echter ook gericht op onze eigen William van Eijk.

 

Show me the money! The joy of automating the Financial Drawing Board (FDB)

William was met het thema van deze editie van de TAD aan de haal gegaan door in een duo-presentatie met PWC-collega Ken Trouwborst een flitsende presentatie te houden over de toepassing van testautomation bij het testen van het Financial Drawing Board. Niet toevallig, want het testen van dit FDB vormt een prachtig voorbeeld van klantsamenwerking en testautomatisering als ‘added value’. Helder en vermakelijk werden de obstakels en oplossingen tijdens de automatisering uitgelegd. Ken richtte zich daarbij als IT architect vooral op de infrastructurele uitdagingen waarvoor het team zich gesteld zag. William leidde zijn publiek ontspannen en duidelijk door de aanpak en wijze van testautomatisering.

Opvallend

Wat gedurende de dag opviel was dat heel veel van de bezoekers de stap naar testautomatisering (nog) niet hebben gemaakt en zich afvragen in hoeverre hen dit kan helpen in hun testproces. Het was dus zeker niet alleen het feestje van testautomatiseerders onder elkaar, hoewel die ook zeker in groten getale aanwezig waren. Dat het bovendien een internationale conferentie was, was zeker te merken: naast de vele buitenlandse sprekers was het ook het aantal buitenlandse conferentiegangers opvallend te noemen.

Jan Wouter Lok

 

 

 

 

 

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!