ISTQB® Certified Tester Foundation Level - Agile Tester (CTFL-AT) | Polteq, specialist in software testen

ISTQB® is de toonaangevende wereldwijde certificering op het gebied van software testen. Polteq is door ISTQB® geaccrediteerd als training provider.

De ISTQB® Certified Tester Foundation Level – Agile Tester ( CTFL -AT) is een uitbreiding bovenop de ISTQB® Foundation Level certificering en is bedoeld voor professionals die in Agile omgevingen werken, gebruik maken van Agile methodes of dit in de nabije toekomst gaan doen.

Deze tweedaagse training, die zich richt op het behalen van het ISTQB® Certified Tester Foundation Level – Agile Tester certificaat, is van belang voor alle testers, test coördinatoren, test managers, gebruikersacceptatietesters of software ontwikkelaars die werkzaam zijn of gaan werken in Agile projecten en andere projecten met een sterk iteratief karakter. De training zelf is opgezet als een Agile iteratie, waardoor de deelnemers het werken in een Agile team in de praktijk ervaren.

Na het volgen van deze training is de ISTQB® Certified Tester Foundation Level – Agile Tester in staat om op een effectieve manier deel uit te maken van een Agile team.

Onderwerpen die tijdens deze training aan bod komen:

 • Wat is Agile en wat zijn de grondbeginselen van Agile software ontwikkeling?
 • Kenmerken van de Agile werkwijze
 • Het verschil tussen traditionele test methoden en Agile testen
 • Het Agile project
 • De rol van tester in een Agile team
 • Agile test technieken  en test specificatie
 • ‘Tools’ in een Agile project
 • Product risicoanalyse en test strategie

Voor wie is deze training bedoeld

De training is van belang voor alle testers, test coördinatoren, test managers, gebruikersacceptatietesters of software ontwikkelaars die werkzaam zijn of gaan werken in Agile projecten en andere projecten met een sterk iteratief karakter.

Reviews van cursisten

“Heel praktisch ingestoken, wel heel erg gericht op Agile testtrajecten, maar voldoende ruimte voor vraagstukken uit de eigen praktijk.”

“Het voelt alsof ik niet eens meer zou hoeven leren voor het examen!”

“Mooie praktisch ingestelde training die zeker meer inzicht biedt in hoe je als tester in een agile omgeving een meerwaarde kunt zijn.”

“Actieve training waarin niet alleen informatie gezonden wordt.”

“Prima training. Goede afwisseling tussen de theorie en de praktische toepassing hiervan.”

Examen

Na afloop van de training ontvangen de deelnemers een voucher waarmee zij naar keuze online of fysiek examen kunnen doen. Bij groepen van minimaal vijf personen kan er ook een klassikaal examen worden afgenomen.
Voorwaarde voor het behalen van het certificaat is dat de deelnemer beschikt over het ISTQB® Foundation certificaat. Wanneer de deelnemer dat certificaat nog niet bezit, kan er wel examen worden afgelegd, maar ontvangt de deelnemer het “ISTQB® Certified Tester Foundation Level – Agile Tester” certificaat nog niet.

Wat kun je verwachten

 • Deze module van ISTQB® is bedoeld voor Agile teamleden die test werkzaamheden uitvoeren of dat in de toekomst gaan doen.

 • De training is gericht op het behalen van het ISTQB® Certified Tester Foundation Level - Agile Tester certificaat.

 • Na afloop is de deelnemer in staat om op een effectieve manier deel uit te maken van een Agile team.

 • Na afloop van de training ontvangen de deelnemers een voucher waarmee zij naar keuze online of klassikaal examen kunnen doen.

Inschrijven

Schrijf je nu in voor ISTQB® Certified Tester Foundation Level – Agile Tester (CTFL-AT).

Inschrijven
Hoe wij dat doen?
Lees meer
Focus
Focus
Vakmanschap
Vakmanschap
Kennisdeling
Kennisdeling
Persoonlijk
Persoonlijk
Lokaal
Lokaal
Oprecht
Oprecht
Plezier
Plezier
Meer
Deze website is gerealiseerd door Webheads.

Neem contact op!