Eendaagse training Gebruikersacceptatietesten | Polteq

Het acceptatietesten van nieuwe of door gebruikers aangepaste software is vaak een activiteit die tussendoor wordt gedaan. De Gebruikers Acceptatie Test (GAT) verliest het vaak in prioriteit van de waan van de dag. Toch is het een belangrijke activiteit, omdat de verantwoordelijkheid voor het testen van de goede werking van de software in de use case niet volledig bij de leverancier/IT-afdeling kan worden neergelegd. Om deze redenen heeft Polteq de training Gebruikersacceptatietesten ontwikkeld.

Deze eendaagse training behandelt de specifieke aspecten van gestructureerd acceptatietesten. Het biedt een algemene introductie in het testen van informatiesystemen vanuit het perspectief van de gebruiker. Het doel van de training is om deelnemers inzicht te geven in het belang van (acceptatie)testen, het testen te plaatsen in relatie tot de systeemontwikkeling van maatwerk en pakketten en kennis op te doen van de basisstappen van gestructureerd acceptatietesten. Daarbij wordt ook ingezoomd op technieken die acceptatietesten vanuit zakelijk perspectief ondersteunen, bijvoorbeeld exploratief en checklist-gebaseerd testen.

Voor wie is deze training bedoeld

Deze training is vooral bedoeld voor gebruikers die de rol van tester vervullen. Daarnaast wordt de training aanbevolen aan testers en testcoördinatoren die de gebruikersorganisatie ondersteunen bij het uitvoeren van de Gebruikers Acceptatie Test.

Reviews van cursisten

“De trainer heeft veel kennis en brengt dit duidelijk over naar de cursisten. Daarnaast was er ruimte voor het stellen van vragen. Op maat gesneden privé-training.”

“Zeer leerzaam, de dag ging te snel voorbij. Hier kan ik mee verder.”

Deze training wordt gegeven door een van onze geaccrediteerde trainers.

Wat kun je verwachten

  • De training geeft een algemene introductie in het testen van informatiesystemen vanuit het perspectief van de gebruiker.
    Deze training is vooral bedoeld voor gebruikers die de rol van tester vervullen. Daarnaast wordt de training aangeraden aan testers en testcoördinatoren die de gebruikersorganisatie ondersteunen bij het uitvoeren van de Gebruikers Acceptatie Test.

  • Inzicht in de positionering van acceptatietesten in verschillende ontwikkelmodellen.

  • Het opzetten van een testaanpak voor de acceptatietesten, met specifieke aandacht voor exploratory en checklistbased testen, inclusief de testuitvoering en -afronding met de daarbij behorende rapportage.

Inschrijven

Schrijf je nu in voor Gebruikersacceptatietesten.

Inschrijven
Hoe wij dat doen?
Lees meer
Focus
Focus
Vakmanschap
Vakmanschap
Kennisdeling
Kennisdeling
Persoonlijk
Persoonlijk
Lokaal
Lokaal
Oprecht
Oprecht
Plezier
Plezier
Meer
Deze website is gerealiseerd door Webheads.

Neem contact op!