"Wat voelde ik me welkom bij Polteq!"
Terug Delen Printen E-mail

Interview met Klaar van Straeten, testconsultant bij Polteq België.

We spreken met Klaar van Straeten, die in februari 2022 Polteq België kwam versterken.
Klaar, kun je iets vertellen over je carrièreverloop. Wat heb je allemaal gedaan voordat je bij Polteq kwam werken?

“Na mijn studie Financiën en Verzekeringen ben ik onmiddellijk aan de slag gegaan bij de verzekeraar “De Vaderlandsche” (nu ING). Ik ben er gestart als dossierbehandelaar, maar al snel doorgegroeid naar ICT-brug, functionele analist, testanalist en coach. Na 17 jaar heb ik de overstap gemaakt naar EDS (later HP en nu DXC) als business analist, functionele analist en testanalist. Ook hier vervulde ik de rol als coach voor jonge en/of nieuwe medewerkers. Via DXC heb ik opdrachten vervuld bij KBC (bank), Fortis (bank) en de Vlaamse Overheid.”

Hoe ben je bij Polteq terechtgekomen?
“Monica Verpoucke, de country manager van Polteq België, en ik hebben bij ING nauw samengewerkt aan verschillende projecten. We zijn elk een ander carrièrepad ingeslagen, maar we zijn elkaar nooit uit het oog verloren. Bij onze laatste ontmoeting vroeg ze nogmaals of ik geen interesse had om bij Polteq te komen. Ik besloot toch maar eens te gaan praten en op 22 februari van dit jaar ben ik bij Polteq in dienst gekomen!”

Klaar van Straeten, Testconsultant bij Polteq België. "Wat voelde ik me welkom bij Polteq!"

Klaar van Straeten, Testconsultant bij Polteq België

Welk beeld had je van Polteq toen je solliciteerde? En hoe is dat nu, nu je al een tijd bij Polteq werkt?
“Een open-deur policy, toegankelijk en aanspreekbaar management, testprofessionals met test awareness en testfocus. Dit beeld klopt ook in de werkelijkheid helemaal. Meer nog: zoveel aandacht voor de mensen zelf had ik nooit verwacht: mailtjes en een kaart op je verjaardag, een kerstpakket, unitmeetings en conferenties waarbij er ook aandacht is voor ontspanning, enz…”

Wat onderscheidt Polteq, naar jouw idee, van andere bedrijven?
“We zijn allemaal testprofessionals maar ieder heeft zijn eigen accent (of kan ernaartoe groeien): automation, E2E testen, Agile tester, testmanager, coach of trainer, etc.

Hoe ervaar je de cultuur en sfeer bij Polteq?
“De cultuur bij Polteq ervaar ik als zeer open. Er kan vrijuit gepraat worden over wat jouw ambitie is, welke opleidingen je nog kan volgen. Zowel in de Belgische als in de Nederlandse vestiging van Polteq werd ik bijzonder warm onthaald. Iemand nam me spontaan mee op sleeptouw om me voor te stellen aan de Polteq collega’s. Zo’n eerste dag is altijd spannend, maar wat voelde ik me welkom!”

Wat heb je gemerkt van het innovatieve karakter van Polteq? De kennis/ervaring die bij Polteq aanwezig is?
“Ik denk hierbij direct terug aan de Polteq Conferentie die op 9 juni plaatsvond en  waar o.a. werd nagedacht over de balans tussen “high tech en high touch”. Maar ook aan de diverse Polteq Gildes die zijn opgericht en waar je je kunt aansluiten bij de thema’s die jou aanspreken. En uiteraard, aan het hele team van de afdeling Opleidingen. Zeer professionele mensen die met een groot enthousiasme hun kennis willen delen! Niet alleen met de Polteq collega’s, maar ook met klanten.”

Wat zijn je ambities?
“Ik wil graag nog meer testkennis (theorie en praktijk) opdoen, maar ik zie me ook zeker doorgroeien naar trainer/docent bij de afdeling Opleidingen.”

Kun je iets vertellen over je huidige opdracht? Wat is jouw functie/rol binnen het team? Wat is het leukste aspect van het werk dat je doet?
“Momenteel werk ik bij de Vlaamse overheid, departement Financiën en Begroting, afdeling Vlaamse Belastingdienst. Ik vervul er de rol van testconsultant, waarbij ik de testcoördinator ondersteun in het dagelijkse werk, de tests review en bijstuur. Daarnaast schrijf ik de requirements voor een testtool uit en onderzoek ik hoe we de INT en UA tests kunnen optimaliseren.”

Wat heb je geleerd in deze opdracht? Wat neem je uit deze opdracht mee naar volgende opdrachten?
“Dat testen een continue beweging is. Testen is echt een vak op zich!”

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!