Ik heb altijd al een passie gehad voor het nastreven van kwaliteit | Polteq, specialist in software testen
Delen Printen E-mail

Met ingang van 1 oktober jl. is Polteq een ervaren Testexpert rijker! Unit Noord is blij met de komst van Hans van der Loos. Dat betekent dat er weer nieuwe aanvragen van klanten kunnen worden ingevuld, maar vooralsnog heeft Hans de tijd om naar het hoofdkantoor in Amersfoort te komen om zich persoonlijk aan ons voor te stellen. We vragen hem naar zijn motivatie en verwachtingen.

Vertel eens wat over je achtergrond!
“In 1988 ben ik mijn carrière begonnen in de ICT als applicatie engineer bij AT&T en vervolgens in een aantal stappen doorgegroeid naar projectmanager. Vanaf 2005 heb ik de overstap gemaakt naar de detachering en ben ik gestart als tester en al snel doorgegroeid naar testcoördinator.
Vervolgens heb ik de overstap gemaakt naar KPN als testmanager. Vanaf 2009 ben ik als projectmanager gestart bij VIPD waarbij ik verantwoordelijk was voor projecten, kwaliteit en testen. Aan het einde van die periode, na nog een korte opdracht, zocht ik weer een nieuwe uitdaging in de detachering. Dit heeft mij gebracht bij Polteq.
Daarnaast is er binnen testmanagement door de transitie naar Agile ook veel veranderd waarbij er nu meer wordt gestuurd op de kwaliteit van het testproces dan op het testteam zelf. Dit geeft een andere dimensie binnen het vakgebied en daardoor blijft het vakgebied uitdagend.

Mijn eerste kennismaking met mijn Polteq collega’s was tijdens de Polteq familiedag waarvoor ik was uitgenodigd nog voordat ik mijn eerste werkdag had. Ik heb het als zeer positief ervaren om al tijdens de deze dag kennis te kunnen maken met toekomstige collega’s en de sfeer te mogen proeven binnen Polteq.”

Hoe ben je bij Polteq terechtgekomen?
“Via een oud collega in mijn netwerk, Ard Vialle. Ard is werkzaam bij Polteq. Hij wist dat ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging en daarmee werd de link gelegd naar Polteq. Ik wilde graag in de detachering gaan werken en me bezig houden met kwaliteit. Aangezien Polteq de specialist is op het gebied van testen, opleidingen in het vakgebied testen en kwaliteit gaf mij dit de doorslag. Bovendien had ik een zeer positieve indruk gekregen bij het kennismakingsgesprek. Ik weet dat Polteq een grote speler is op het gebied van softwaretesten. Dat beeld is alleen maar bevestigd: de grootste speler in de Benelux en een duidelijke passie voor testen. En daarnaast is ook Polteq zeer innovatief. “

Kun je al iets vertellen over de cultuur en de sfeer bij Polteq?
“Er is een hele open cultuur waarbij iedereen zeer behulpzaam is voor de ander. Er is een prettige werksfeer waarbij ook veel aandacht is voor kennisdeling en onderlinge verbondenheid.”

Hoe is Polteq onderscheidend?
“Polteq is een hele professionele organisatie is waarbij collega’s de ruimte krijgen om zichzelf te ontwikkelen en ontplooien. Daarnaast is er een grote mate van kennisdeling binnen Polteq maar ook naar buiten toe gericht. Er is een zeer ruime kennis en ervaring aanwezig binnen de organisatie op de diensten testspecialist, testadvies en opleidingen. Er zijn ook voldoende doorgroei- en carrièremogelijkheden. En er zijn vele specialisaties waarop je je kunt richten. Het ligt er uiteindelijk aan wat je zelf graag wilt. De mogelijkheden zijn legio.”

Wat vindt je zo aantrekkelijk aan het vak van tester?
“Ik heb altijd al een passie gehad voor het nastreven van kwaliteit, en dat is precies wat testen mogelijk maakt. De wereld van testen blijft evolueren, en we zien een verschuiving van enkel aansturen naar Agile-methodologieën, waarbij de focus ligt op de algehele kwaliteit van het testproces en men als team samen hiervoor verantwoordelijk is. Dit maakt het testen alleen maar boeiender en uitdagender.”

Hoe kijk je naar de toekomst van softwaretesters, gezien alle automatisering?
“Er is zeker een sterke trend richting geautomatiseerd testen. Automatisering kan aanzienlijk tijd besparen, maar er zal altijd behoefte blijven aan menselijke inzichten. Immers, je kunt van tevoren niet altijd voorspellen wat er mis kan gaan. Bovendien moeten we de behoeften van de gebruikers altijd blijven vervullen. Ondanks alle automatisering behoudt de mens nog steeds de regie en de controle!”

“Polteq is een hele professionele organisatie is waarbij collega’s de ruimte krijgen om zichzelf te ontwikkelen en ontplooien. Daarnaast is er een grote mate van kennisdeling binnen Polteq maar ook naar buiten toe gericht.”

Ben je een ervaren tester en wil jij ook werken bij een grote speler op het gebied van softwaretesten? Dan maken we graag kennis met jou! Neem vrijblijvend contact op met de unitmanager bij jou in de buurt!

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!