Testspecialist David koos voor Polteq | Polteq, specialist in software testen
Delen Printen E-mail

David Monfrooij is sinds eind vorig jaar als ervaren Testspecialist bij Polteq begonnen. We vragen hem naar zijn achtergrond, motivatie voor de IT-sector en zijn prille ervaringen bij Polteq.

De beslissing om in de IT te stappen was voor David zelf geen verrassing. Hij had altijd al een sterke affiniteit met computers en technologie. De eerste ontmoeting met een laptop, eigendom van de belastingadviseur van zijn ouders, was genoeg om zijn interesse te wekken en zijn passie voor technologie te voeden.

David begon zijn reis in de IT-wereld met een opleiding in systeembeheer. Echter, na een tijdje besloot hij zijn opleiding af te breken. De kennis die hij daar op deed was zó basic, dat hij niet het idee had er veel van op te steken en de materie die hem werd aangeboden. Al op 17-jarige leeftijd stapte de IT-arbeidsmarkt binnen bij Nedap. Omdat David zich in de productie nogal kritisch uitte, werd hem al snel de rol als soft- en hardwaretester toebedeeld.

David werd binnen Nedap verantwoordelijk voor het testen van stemcomputers die tijdens verkiezingen werden gebruikt. Ook was hij betrokken bij de quality control voor de PCB-fabriek van Nedap.
Na zijn tijd bij Nedap werkte hij enkele jaren aan het testen van Echostar set op boxen, waarvoor hij langere tijd bij Liberty Media zat voor integratieprojecten.

Vervolgens maakte hij de overstap naar Arbor Media, waar hij het product vooral gericht is op audio- en video-opnames en -streaming. Een voorbeeld hiervan is de conferentiesoftware die voor de Tweede Kamervergaderingen wordt gebruikt.

Voor Arbor Media reisde David door heel Europa om FAT’s (Factory Acceptance Tests) uit te voeren en installaties uit te voeren.
De laatste zes jaar voordat hij bij Polteq aan de slag ging, werkte David bij Sqills, waar hij onder andere heeft geholpen bij het opzetten van een DevOps-team en het optimaliseren van het releaseproces. De laatste drie jaar voor zijn vertrek zat hij in het performance-domein binnen Sqills.

Waarom koos je voor Polteq?
David vond zijn weg naar ons dankzij zijn eerdere opleidingen bij Polteq en het feit dat zijn collega Koen Tibben de overstap naar het bedrijf had gemaakt. Voor David was het de sterke focus op testen binnen Polteq die hem aantrok. Bovendien had hij goede ervaringen opgedaan met het bedrijf.

Het feit dat je opdrachten bij klanten in plaats van rechtstreeks in een bedrijf uitvoert, zorgt voor verandering in de werkzaamheden. Dat was voor David een van de belangrijkste reden van zijn overstap.

Testers bij Polteq kunnen zich snel met elkaar verbinden en zich zodoende snel thuis voelen

De eerste indruk bij Polteq is goed! Hij was nog maar net bij Polteq, toen hij al aanwezig kon zijn op de Polteq Conferentie. Dat heeft David ervaren als een uitstekende start, aangezien hij al bijna meteen kans kreeg om collega’s te ontmoeten en de algehele sfeer te proeven. Wat hem vooral aanspreekt bij Polteq is de mogelijkheid om zijn kennis te vergroten en de passie voor testen te delen.
Hij merkte op dat, ondanks de verscheidenheid aan achtergronden en specialisaties, testers bij Polteq zich snel met elkaar kunnen verbinden en zich thuis kunnen voelen.

Als het gaat om zijn toekomstige ambities, blijft David ambitieus en gericht op groei in het testvak. Het leukste aspect van zijn werk is voor hem het vermogen om professioneel sceptisch te zijn en te genieten van het muggenziften, wat in zijn professionele omgeving wordt gewaardeerd.

 

Ben jij een ervaren Testspecialist en verlang je ook naar afwisselend werk? Laat je detacheren door Polteq en ervaar de voordelen die detachering voor jou heeft! We gaan graag met je in gesprek!

Polteq Nederland
Bel Bram Bronneberg via +31 (0) 6 55 11 35 10
Polteq België
Bel Monica Verpoucke via +32 (0) 496 46 19 64

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!