De kansen om aan zelfontwikkeling te doen zijn bij Polteq zo goed | Polteq, specialist in software testen
Delen Printen E-mail

Ilyas is een Oeigoerse man die met zijn vrouw en kind in 2014 vanuit China naar Nederland is gekomen, waar hij een huis heeft gevonden in Veghel. Zijn moedertaal is Oergoeis, wat hij uiteraard goed spreekt, maar daarnaast beheerst Ilyas ook perfect Chinees en goed Engels.

In China behaalde Ilyas zijn universitaire bachelor. Dit diploma heeft hij bij het ION (Indicatie Onderwijs Nederland) laten waarderen en is vergelijkbaar aan een bachelor in het hoger beroepsonderwijs (HBO). Hoewel hij is opgeleid in de verkeertechniek, besloot hij in Nederland te kiezen voor de ICT-branche, omdat zijn interesse daar erg naar uit ging.

Wat bracht jou naar Nederland?

 “In Nederland is er zoveel meer mogelijk om jezelf te ontwikkelen en om vooruitgang te boeken in je kennis en kunde. Voor ons een ideaal nieuw thuis om onze dromen te kunnen vervullen; ‘dreams come true’!”

Waarom besloot je de IT in te gaan?

“In de ICT-wereld zijn de mogelijkheden van zelfontwikkeling eindeloos. Daarnaast kan je in dit vakgebied altijd blijven leren vanwege de conitinue vernieuwingen en de vele specialisaties. Ik verbeterde mijn IT-vaardigheden en volgde enkele waardevolle trainingen om beter te worden in mijn werkzaamheden.”

Waarom heb je voor Polteq gekozen?

“De afgelopen tweeëneenhalf jaar heb ik gewerkt bij de HAN University of Applied Sciences (Hogeschool Arnhem en Nijmegen) als softwaretester. Tijdens mijn werk heb ik veel testers van Polteq leren kennen en goed met hen samengewerkt. Enkele van hen werden zelfs vrienden van mij. Daarnaast heb ik ook paar trainingen van Polteq gevolgd tijdens mijn werk. Zodoende wist ik zeker dat Polteq behoorlijk professioneel is op het gebied van testen, wat het een interessante en leuke organisatie maakt, dus vroeg ik mezelf af waarom ik niet bij Polteq in dienst zou willen treden?”

Kan je iets vertellen over het verloop in je carrière?

“In China heb ik een aantal jaren werkervaring opgedaan in wegverkeersystemen. Ik ben begonnen als ingenieur en consultant. Na een paar jaar promoveerde ik tot de rol van projectleider.
Vervolgens werkte ik in Nederland als Junior Softwaretester bij Liplijn Consultancy in Eindhoven, en daar heb ik onder begeleiding mezelf veel op het gebied van software testen aangeleerd en relevante kennis opgedaan.
Daarna heb ik een paar maanden stage gelopen als Automation Tester bij Matchcare in Nieuwegein, voordat ik ging werken bij de HAN, waar ik vooral Backend Technisch Tester was. En vanaf juni dit jaar ben ik dus bij Polteq als Testspecialist komen werken.”

Hoe is je ervaring bij Polteq tot nu toe?

“Er is zóveel te leren en kennis op te doen bij Polteq, dat je er bijna een beetje van onder druk komt te staan, als je dat allemaal tot je wilt nemen. De collega’s zijn vriendelijk, de sfeer is goed en het voelt als één grote familie. Ik word er heel blij van!”

Herken je de kernwaarden van Polteq?

“Het plezier in het werk, de verbondenheid tussen mensen! Je bent niet alleen collega’s zijn, maar ook vrienden, die elkaar helpen en ondersteunen. Daar herken ik de kernwaarden van Polteq in. Vooral de kansen die je krijgt om aan zelfontwikkeling te doen zijn zoveel beter dan bij mijn vorige werkgevers.”

Wat is het leukste aspect van het werk dat je doet?

“De ontspannen werkomgeving, de prettige communicatie en het voldoende vakinhoudelijke kennisreservoir.”

Heb je nog ambities?

“Jazeker, best veel eigenlijk, hahaha. Maar qua werk is het nu eerst mijn doel om een testexpert te worden, iemand die snel competent kan zijn voor verschillende testtaken.”

Je bent op de Polteq Conferentie geweest. Hoe heb je die dag ervaren?

“De dag was rijk gevuld met activiteiten door de verschillende presentaties en workshops. Dit bracht nieuwe kennis met zich mee. Daarnaast heb ik er ook veel gehad om te luisteren naar de ervaringen van de verschillende collega’s. Het is een mooie gelegenheid om met collega’s te communiceren en kennis te maken. En bovenal was het een gezellig en goedverzorgd feest met heerlijk eten en drinken.”

 

“Het plezier in het werk, de verbondenheid tussen mensen! Je bent niet alleen collega’s zijn, maar ook vrienden, die elkaar helpen en ondersteunen.”

 

Heb jij net als Ilyasn een passie voor testen?
Houd je ervan om met regelmaat een nieuwe opdracht en werkomgeving te krijgen waar je helemaal in kunt duiken, maar wil je wel in vaste dienst zijn bij een werkgever?

Kijk dan hier op onze website welke openstaande vacatures er zijn!

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!