Testarchitect Ard Vialle over zijn rol als ketentestmanager | Polteq, specialist in software testen
Delen Printen E-mail

Dit jaar markeert het achtste jaar van Ard bij Polteq. Gedurende deze tijd heeft hij zich ontwikkeld tot een Testarchitect met een specialisatie in Testmanagement, met name gericht op domeinen zoals business acceptatie, End-to-End ketens en migraties. Daarnaast vervult hij de rol van Product Owner voor het gilde Business Analyse binnen Polteq.

Ard’s huidige opdrachtgever houdt zich bezig met de complexe veranderingen die voortkomen uit het nieuwe pensioenstelsel – de Wet Toekomst Pensioenen.
Wat dit project zo boeiend maakt, is dat de opdrachtgever zowel een pensioenuitvoerder is als een expert die betrokken is bij de wetgeving zelf. De uitdaging? Bedenk een uitvoerbare regels voor deze complexe veranderingen die als doel hebben een eenvoudiger toekomstbestendig pensioenstelsel te realiseren.
Wetgeving wordt bepaald door de overheid, wat aanzienlijke veranderingen met zich meebrengt voor uitvoerende organisaties. Alle pensioenfondsen worden meegenomen in dit plan, wat een aanzienlijke hoeveelheid geld vertegenwoordigt – 1500 miljard euro. Dit geld moet naadloos worden overgezet en beheerd in het nieuwe systemen die werken volgens de nieuwe pensioenregels.
In zijn rol als ketentestmanager bevordert Ard de samenwerking van agile teams om effectiever de gemeenschappelijke ketendoelen te bereiken. Tegelijkertijd ligt er veel nadruk op betrokkenheid vanuit de operations-afdeling. De voorbereiding en uitvoering van acceptatietesten vallen onder de verantwoordelijkheid van operations. De uiteindelijke waarde van de oplossing wordt bevestigd door de validatie van operations op het gebied van bruikbaarheid. Ard haalt veel voldoening uit het leiden van een groot team van specialisten. Daarbij bundelt hij de kracht, de expertise van de specialisten om de uitdagingen van dit project te realiseren.

Het testproces speelt een cruciale rol in het succes van dit project. In de praktijk worden tests uitgevoerd in een acceptatieomgeving die lijkt op de productie, maar met gegevens die de werkelijkheid nabootsen. Testers creëren fictieve scenario’s, zoals scheidingen of extra inleg, om te verifiëren of de wijzigingen correct worden verwerkt en of alles naar behoren functioneert. Ard vervult bij deze ketentesten de rol van acceptatietestmanager.
In dit complexe proces fungeert Ard als een brug tussen business analisten en medewerkers van operations. Analisten ontwerpen de wijzigingen. De verschillende agile teams realiseren delen van het ontwerp, zoals portalen en backend systemen. De verschillende teams van operations valideren dat de processen in de keten juist volledig en tijdig werken. Ard ondersteunt Operations met een testaanpak, plan, bevindingenadministratie en onderhoudt contact met de verschillende agile teams.

Een van de opvallende aspecten van Ard’s aanpak is zijn nadruk op transparantie en samenwerking. Hij communiceert openlijk met de opdrachtgever, zelfs als er uitdagingen zijn, en bouwt zo een solide basis van vertrouwen en geloofwaardigheid op. Hij begrijpt dat het niet alleen gaat om het testen van systemen, maar ook om ervoor te zorgen dat de resultaten worden geaccepteerd door alle betrokken partijen.

Het is belangrijker om de juiste vragen te kunnen stellen, dan je te richten op het weten van alle antwoorden.
De kunst van het vragen stellen, daarover leer ik nog iedere dag iets bij.

Toekomstige kansen
Nu dit project zijn voltooiing nadert, blijft de vraag wat de toekomst zal brengen voor Ard. Hij kan zowel binnen zijn huidige opdrachtgever blijven, afhankelijk van hun behoeften, als nieuwe kansen op de markt te verkennen. Zijn interesse gaat uit naar functies zoals Release Train Engineer binnen een agile setting en het nastreven van een Black Belt Lean Six Sigma-certificering om klanten te helpen bij het realiseren van concrete verbeteringen.
Ard heeft een passie voor werken bij Polteq, omdat het hem de mogelijkheid biedt om bij verschillende opdrachtgevers op alle niveaus te helpen en bij te dragen aan diverse uitdagingen. Hij waardeert de kans om uit te zoeken waarom iets niet werkt en gelooft sterk in samenwerking met collega’s om gezamenlijke doelen te bereiken.

Consultant zijn bij Polteq biedt tal van mogelijkheden, maar Ard benadrukt het belang van het creëren van sterke verbindingen met collega’s, zoals de gildeavonden, om de sociale aspecten van zijn werk te versterken. In zijn eigen woorden, zou Ard graag een soort reisleider zijn bij Polteq, waarbij hij collega’s meeneemt op een reis naar succes. Samen met enthousiaste mensen werken om uitdagingen te overwinnen en doelen te bereiken, dat is waar het voor hem om draait.
Ard ziet Polteq als een bedrijf met gezellige collega’s en goede professionals, dat de focus legt op persoonlijke ontwikkeling. Volgens hem onderscheidt Polteq zich van andere testbedrijven vanwege de persoonlijke benadering en het feit dat je geen nummer bent, maar echt als professional centraal staat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ben jij een ervaren Testarchitect en verlang je ook naar afwisselend werk? Laat je detacheren door Polteq en ervaar de voordelen die detachering voor jou heeft! We gaan graag met je in gesprek!

Polteq Nederland
Bel Bram Bronneberg via +31 (0) 6 55 11 35 10
Polteq België
Bel Monica Verpoucke via +32 (0) 496 46 19 64

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!