"De persoonlijke aandacht maakt Polteq echt uniek." | Polteq, specialist in software testen
Terug Delen Printen E-mail

Wat maakt het werken bij Polteq nou zo veel anders dan wanneer je rechtstreeks bij een opdrachtgever in dienst bent? Onze collega Niek van Steenbergen vertelt in zijn eigen woorden waarom hij voor Polteq heeft gekozen en hoe zijn huidige opdracht bij de NS hem bevalt.

Mijn huidige opdracht

Op dit moment ben ik werkzaam bij NS Stations en maak ik deel uit van het ketenteam Geld & Goederen; het ‘core’ team, dat de Retailprocessen ondersteunt. Mijn focus ligt voornamelijk op de kassa’s, oftewel de POS-systemen. Momenteel zijn we druk bezig met de implementatie van de SUP (Single Use Plastic) wetgeving, die op 1 juli van kracht wordt. Ik ben verantwoordelijk voor het uitvoerig testen van deze nieuwe wetgeving op de check-out kassa’s, zelfscans en bestelzuilen.

Naast mijn testwerkzaamheden heb ik ook een bredere rol als tester, waarbij ik handleidingen schrijf voor medewerkers en workshops en kennissessies geef. Daarnaast ben ik betrokken bij het opstellen van requirements en het verkennen van mogelijke oplossingsrichtingen. Een ander project waar ik aan heb gewerkt, was de Lekker Onderweg app. Hierbij hebben we de overstap gemaakt van een papieren spaarkaart naar een digitale variant. Kortom, ik werk aan interessante en diverse projecten!

Ik als tester

Mijn achtergrond ligt in de sociale wetenschappen, en ik merk dat het sociale aspect een sterk punt is dat goed tot uiting komt in mijn rol als tester. Ik hecht veel waarde aan het contact maken met mijn collega’s, het afstemmen met de business en het betrekken van iedereen. Daarnaast streef ik naar nauwkeurigheid in mijn werk en probeer ik dit ook over te brengen op mijn collega’s.

Werkdag uit mijn leven

Mijn werkdagen in mijn huidige opdracht zijn erg divers. We beginnen uiteraard met een daily stand-up, die om half tien plaatsvindt. Vaak heb ik dan al wat werk verzet. Naast de Scrum artifacten heb ik veel vergaderingen, vooral nu de deadline van 1 juli nadert en er veel overleg nodig is om alles correct live te kunnen zetten. Op kantoor zit ik vaak in het ’testhok’, waar we de kassa’s van verschillende formules hebben staan. Daar voer ik het grootste deel van mijn testwerkzaamheden uit.

Mijn tijd bij Polteq

Ik ben in september 2019 bij Polteq begonnen, dus ik werk inmiddels bijna vier jaar bij het bedrijf. Hoewel ik niet specifiek een specialisatie heb ontwikkeld, heb ik al wel veel verschillende aspecten van het testvak aangeraakt, zoals het testen van API’s, mobiele testing, testautomatisering en functioneel testen. Mijn persoonlijke kijk op projecten is sterk veranderd sinds ik bij Polteq werk. Ik denk nu direct na over mogelijke risico’s en wat er (goed) getest moet worden. Het is grappig om te zien hoe ik mezelf in die metamorfose heb zien veranderen, en ik merk dat de Polteq slogan ‘Passie voor testen’ echt onderdeel van mij is geworden. Dat had ik vier jaar geleden niet durven zeggen.

Het is grappig om te zien hoe ik mezelf in die metamorfose heb zien veranderen, en ik merk dat de Polteq slogan ‘Passie voor testen’ echt onderdeel van mij is geworden.

Werken bij verschillende projecten

Dit is mijn derde opdracht bij Polteq. Ik ben erg tevreden met het werken als gedetacheerde. Alle opdrachten zijn tot nu toe goed bevallen. Ze zijn behoorlijk divers, wat betekent dat ik ook veel kan leren. Dat was ook mijn verwachting en doel bij de detachering. Ik wilde verschillende organisaties ervaren, en ik merk dat elke opdracht waardevolle lessen en kennis oplevert die ik kan toepassen in toekomstige opdrachten. Daarnaast probeer ik betrokken te zijn bij de meetings die door Polteq worden georganiseerd. Ik vind het altijd leuk om collega’s weer te zien en bij te praten. Het is waardevol en leuk om de ervaringen van mijn Polteq-collega’s te horen. Door de ervaringen die ik heb opgedaan, merk ik dat ik veel meer zelfvertrouwen heb in mijn huidige opdracht. Meer ervaring betekent vaak ook dat je steviger in je schoenen staat. Ik heb het geluk gehad dat ik te maken heb gehad met IT-afdelingen van verschillende volwassenheidsniveaus, wat me heeft geholpen om een beeld te krijgen van de “juiste” werkwijze en hoe projecten kunnen worden aangepakt. Die ervaring neem ik mee.

Het leukste aspect

Het klinkt misschien cliché, maar als tester ben je echt de spin in het web. En daar komt het sociale aspect weer naar voren. Dat is eigenlijk wat ik het leukste vind. Samenwerken, deelnemen aan vergaderingen, communiceren met de business en collega’s en hen informeren of overtuigen, zijn voorbeelden van het sociale aspect van mijn rol als tester. Dat is geweldig om te doen. Als tester ben je ook medeverantwoordelijk voor de kwaliteit, en het geeft me een kick als iets live gaat en veel mensen er gebruik van gaan maken. Die gezonde spanning vind ik leuk om te ervaren.

Polteq

Werken voor Polteq is ontzettend leuk! Vanaf dag één voelde ik me meteen op mijn plek. De gesprekken die ik had waren erg prettig, en sindsdien heb ik snel mijn draai kunnen vinden. Daarnaast maak ik deel uit van een geweldige unit! De afwisseling en de goede sfeer binnen de unit zijn geweldig. Ik heb het gevoel dat iedereen goed met elkaar kan opschieten en er is veel ruimte voor gezelligheid, wat mij veel energie geeft. Bij Polteq krijg ik de ruimte om mezelf te ontwikkelen en deel te nemen aan gildes, cursussen enzovoort. Dat waardeer ik enorm. Daarnaast wordt er rekening gehouden met mijn persoonlijke situatie, evenals met de opdracht waar ik werkzaam ben. Ik heb gesprekken met het unit- en accountmanagement over uitdagingen, mijn ambities en wat ik in een volgende opdracht zou willen en wanneer het daar tijd voor is. Deze persoonlijke aandacht waardeer ik zeer, en ik voel me vrij om eerlijk mijn gevoelens te uiten.

Onlangs ben ik vader geworden en zijn mijn Unit- en Accountmanager ook op bezoek geweest, wat erg leuk was. Dat is kenmerkend voor Polteq en de band die we hebben. De persoonlijke aandacht maakt Polteq echt uniek. Ik praat met trots over Polteq met collega’s van mijn huidige opdracht, evenals met vrienden en familie. Bovendien vind ik het leuk om te delen dat we zoveel opleidingen aanbieden. Soms laat ik een balletje vallen bij mensen die affiniteit hebben met IT. Het feit dat Polteq daar groot in is, vind ik geweldig. Het opleiden van mensen en kennisdeling binnen de organisatie vind ik belangrijk. In een ver verleden heb ik zelf de PABO gevolgd, dus deze aspecten spreken me aan.

 

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!