Het Polteq Gilde Business Analyse | Polteq, specialist in software testen
Delen Printen E-mail

Polteq heeft er een gilde bij! We zijn 12 september gestart met het analyse gilde.

Waar we in de afgelopen periode met een kleinere groep collega’s een praktische training analyse hebben gemaakt, willen we nu met een grotere groep concrete analyse kennis delen.

Als testprofessional werk je regelmatig samen met analisten en product owners. Bij veel opdrachtgevers zien we dat testprofessionals bijdragen aan het schrijven van user stories, backlog refinements en ander analisten werk.

Hoe mooi is het als we deze kennis weten te verspreiden zodat we naast ons testvak ook hierin kunnen bijdragen in (Agile) IT teams.

Door te presenteren hoe Evert van Hamersveld in zijn opdracht tot een afgestemde roadmap kwam heeft Evert de groep laten zien hoe hij dat doet bij NU.NL.

Evert zocht een methode om op feature niveau een weging te krijgen van welke features belangrijk zijn voor de business en wat de verwachte impact van deze features is voor het development team.

Daarvoor heeft hij de Return on Effort methode toegepast en zo in korte tijd met zijn opdrachtgever en development team een gewogen backlog vastgesteld.

Ook hebben we als groep kort verschillende analyse technieken besproken en wat langer stil gestaan bij de KANO methode.

Mooie voorbeelden van concrete kennisdeling!

Zelf vond ik het leuk om te zien dat je met 1,5 jaar aan werkervaring en met 10+ jaar werkervaring net zoveel kan bijdragen. Ook al sta je aan de start van je carrière, dit is een plek waar je kan bijdragen en kennis kan opdoen.

Bjorn van den Brink

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!