De prettige sfeer bij Polteq is zó goed te proeven, je hebt het gevoel dat je in een warm bad stapt | Polteq, specialist in software testen
Delen Printen E-mail

Tom (36 jaar) heeft met succes het Traineeship afgerond dat Polteq in de maanden april en mei van dit jaar organiseerde. Terwijl de meeste trainees inmiddels zijn uitgevlogen naar hun eerste opdracht, kan Tom vanwege het doorlopen van verschillende procedures niet direct naar zijn eerste opdracht. Zodoende treffen we hem de week na het Traineeship op kantoor in Amersfoort aan. Maar we hoeven niet bang te zijn dat hij zich verveelt: ‘Er valt nog zoveel te leren!”

“Wanneer je het Traineeship bij Polteq gaat volgen, kom je vanaf dag één direct in dienst bij het bedrijf. Dat betekent ook dat je niet bang hoeft te zijn voor je gederfde inkomsten, wanneer blijkt dat er wat tijd overheen gaat voordat alle procedures zijn doorlopen en je kan starten bij de eerste opdracht.” En omdat hij door privéomstandigheden in het Traineeship een onderwerp heeft gemist, kan Tom dat zijn volle aandacht nog eens doornemen. De theorie is hem overigens niet geheel onbekend, want door zelfstudie had hij al een behoorlijke basis gelegd voordat hij besloot zijn kansen op de arbeidsmarkt als tester te onderzoeken.

Hoe ben je zo bij dit Traineeship terechtgekomen?

“Mijn affiniteit met de IT en computers stamt al uit de kinderjaren. Ik heb daarom ook de opleidingen Gamedesign en Multimedia gekozen toen ik van de middelbare school kwam, maar was niet erg onder de indruk van het opleidingsinstituut en het lesmateriaal, dus ik wilde me toch verder bekwamen in de IT.

Vrienden van mij zijn software-developer en tipten mij afgelopen zomer (2022) over een openstaande functie voor programmeur binnen hun bedrijf. Ik besloot te leren programmeren door middel van zelfstudie en had binnen een paar maanden C# onder de knie.”

Op het moment dat hij klaar was om te solliciteren naar aanleiding van de tip, bleek de functie bij het bedrijf al vervuld. Maar niet getreurd, er bleek ook vraag te zijn naar softwaretesters. Niet veel later beheerste Tom het programma SoapUI met Groovyscript.

In het bedrijfsleven bleek het toch niet eenvoudig om zonder certificaten aan het werk te komen. Tom besloot daarom zijn officiële papiertje voor ISTQB Foundation te gaan halen bij een organisatie die deze opleiding verzorgt… Polteq!

Tijdens deze opleiding verbaasde Tom zich dat hij de enige particuliere student was. De overige deelnemers zaten in de klas vanuit het bedrijf waar men werkte. Hierover pratend met onze ‘inhouse’-trainer Freddy de Weerd, hoorde Tom voor het eerst over de mogelijkheid van een Traineeship bij Polteq.

Een maand later meldde Tom zich aan voor een daar georganiseerde ‘Meet & Greet’ in Ede, waar hij tot zijn verbazing zag dat Polteq aan deze bijeenkomst deelnam en waardoor hij al snel na een kort gesprekje met Unitmanager Bjorn van den Brink zijn eerste afspraak bij Polteq had staan.
Niet veel later zagen wij Tom als trainee verschijnen aan onze voordeur in Amersfoort, waar het Traineeship wordt gegeven. En dat beviel hem direct: “De prettige sfeer bij Polteq was zó goed te proeven, je hebt echt het gevoel dat je in een warm bad stapt”.

Je wilde developer worden, maar nu ben je tester?

Tom: “Wanneer je software developer bent, ben je eigenlijk maar met een heel klein stukje van het gehele project bezig, terwijl je als tester het geheel ziet: je hebt een soort helicopterview over de software die wordt ontwikkeld. Dat vind ik erg leuk. Daarnaast spreekt het meer sociale van de rol van een tester mij enorm aan: je hebt als tester eigenlijk een sociale taak: je wil de waardering voor het werk van de developers uitspreken, ze in een richting verder helpen en ze met positieve feedback steunen. Ik ben een heel sociaal persoon, dus dat ligt mij goed.”

Het meer sociale van de rol van een tester spreekt mij enorm aan!

Hoe ervaarde je het Traineeship, met jouw voorkennis?

Tom: “Ondanks alles wat ik al geleerd had, was het toch nog best pittig. Er komt zoveel meer kijken bij het werken als tester, dan alleen het kennen van programmeertalen. Daarnaast ben ik iemand die structuur nodig heeft, wat mij binnen het Traineeship werd aangereikt. En vergis je niet: ik heb niet alle examens even goed gemaakt, ik heb nog voldoende om te leren!”

Wat vind je het allerleukste om te doen?

“Ik kan me helemaal vinden in Testautomatisering met talen zoals Java en C#, daar wil ik me zeker verder in gaan bekwamen. Gelukkig biedt Polteq mij daartoe alle mogelijkheden door de interne trainingen en opleidingen die te volgen zijn.”

Inmiddels is Tom vol enthousiasme begonnen aan zijn eerste opdracht.

Wil jij ook een functie als softwaretester, waarbij je de mogelijkheid hebt om door te blijven groeien en te ontwikkelen?
Kijk dan direct of je voldoet aan de voorwaarden om aan ons volgende Traineeship in september 2023 deel te kunnen nemen!

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!