Dat Polteq je kansen geeft wordt zo vaak en oprecht benadrukt en is ook heel zichtbaar! | Polteq, specialist in software testen
Terug Delen Printen E-mail

Het maakt niet uit of je al een IT-verleden hebt, of je net van school komt of al jaren werkervaring hebt; bij Polteq geven wij enthousiaste mensen met HBO werk- en denkniveau uit elke richting en van alle leeftijden een kans. 

Zo ook Els. Als afgestudeerd maatschappelijk werker en met enkele jaren werkervaring in de zorg was de overstap naar IT voor haar een stap waar ze goed over moest nadenken.

Els had altijd al interesse in IT, maar wist niet of het voor haar haalbaar was om vanuit de zorg de overstap naar Software Tester te maken. Na een periode van voors en tegens afwegen, wat bijscholing te volgen en uiteindelijk een heel prettig kennismakingsgesprek besloot ze haar kans te grijpen bij Polteq.

“Met dit Traineeship kan ik groeien, krijg ik kansen en sta ik hierna in het werkveld met veel meer ervaring en ondersteuning dan wanneer ik het in mijn eentje zou proberen… Ik zou niet eens weten waar ik moet beginnen.”

Als ‘oudere jongere’ wilde Els ook geen volledige driejarige opleiding meer doorlopen en omdat Polteq zoveel menselijkheid en kennis uitstraalde op haar website en social mediakanalen, koos ze voor ons bedrijf en het korte opleidingstraject, waarbij je vanaf dag één al in dienst treedt en dus ook al direct  inkomen ontvangt!

Dat het Traineeship zwaar voor haar zou zijn had ze wel verwacht, maar Els was zich er ook van bewust dat er ook veel mogelijkheden zouden zijn om het te doen slagen. En bovendien wist ze dat het interessant zou zijn, wat haar leergierig maakt. En het Traineeship is helemaal volgens die verwachtingen verlopen: “Het zijn volle, drukke dagen, maar ik vind het allemaal ontzettend spannend en goed weergegeven en ingepland.”

Ze heeft de groep trainees al snel goed leren kennen en de contacten bleven niet beperkt tot de momenten van de opleiding “Het is een hele leuke groep, waarin we kunnen zijn zoals we zijn en elkaar steun kunnen bieden. Er zijn al wat moeilijkere momenten geweest voor sommigen en ik vond  de onderlinge opvang echt geweldig. Ondanks ieders eigenheid zijn er ook overeenkomsten en vooral veel humor en dat is nodig. De achtergronden en leeftijden van iedereen zijn verschillend, maar misschien is dat ook wel de kracht die zorgt voor deze mooie mix.”

Mede-trainee Alton over Els: Els heeft vanaf de eerste dag niets dan collegialiteit en vriendschap geboden. Ik heb haar leren kennen als een oprecht en vriendelijk persoon, die iets voor een ander over heeft. Els heeft zeker bijgedragen aan het welkom voelen bij Polteq.

Na het afronden van het Traineeship ging Els’ C.V. rond bij potentiële opdrachtgevers. Dat maakte het voor Els erg spannend, omdat ze nog geen idee had bij welke opdrachtgever ze terecht zou komen. Maar ze bleef er alle vertrouwen in houden dat ze op haar plek zou komen.

Ook op langere termijn zal haar werk zoveel mogelijk gaan aansluiten bij Els en haar voorkeuren: “Voor het grootste deel wil ik gewoon gelukkig zijn met het werk dat ik doe. Zolang dat met testen is en ik er genoeg interesse en uitdaging in vind, zal ik het met plezier blijven doen. Als ik merk dat ik het met een bepaalde opdracht heb gezien, zal ik het aankaarten bij mijn unitmanager om te kijken wat er mogelijk is. Het is heel mooi om te zien hoe je bij Polteq gehoord wordt en kansen krijgt. Ook als ik bijvoorbeeld op termijn les zou willen geven weet ik zeker dat ik daarin gehoord en ondersteund wordt, als het haalbaar is. Dat ze kansen geven wordt zo vaak en oprecht benadrukt en is ook heel zichtbaar.”

Els hoopt dat haar eerste opdracht qua interessegebied dicht bij haar ligt, maar ze weet ook dat er meer op het spel staat wil de opdracht goed verlopen. “Werkt er een andere Polteq-er die mij kan ondersteunen, de locatie, de mogelijkheden van opdrachten…. Ik verwacht dat ik me misschien wat overweldigd zal voelen, maar weet dan ook dat ik altijd bij mensen terecht kan voor wat tips en trics en dat ik vooral zelf op adem moet blijven komen met de gedachte ‘Het is de eerste opdracht, alles kan niet vanaf dag één perfect zijn, het komt wel goed’. Het aanpakken als een avontuur, zo ben ik ook in het Traineeship gestapt.”

Wil jij ook van baan veranderen en denk je dat werken in de IT helemaal jouw ding zou kunnen zijn? Durf net als Els de kans te grijpen, kijk op de website of je voldoet aan de voorwaarden en solliciteer direct! Polteq biedt een interne opleiding met baangarantie. We nemen je direct in dienst, zodat je ook meteen salaris ontvangt. Wat houd je nog tegen?

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!