Na acht jaar in de zorg bood Polteq mij de gelegenheid om totaal iets anders te gaan doen! | Polteq, specialist in software testen
Delen Printen E-mail

Wie denkt dat ons Traineeship alleen is weggelegd voor beginnende IT-ers, heeft het mis! Bij Polteq geven wij enthousiaste mensen met HBO werk- en denkniveau uit elke richting een kans. Zowel instromers als zij-instromers – met of zonder IT-ervaring – zijn bij Polteq welkom.

Bart Darding was 33 jaar oud toen hij in januari jl. aan zijn Traineeship bij Polteq deelnam. Voordat hij bij Polteq begon, was hij muziektherapeut in de ouderenzorg, waar hij naast muziektherapeut ook andere vormen van therapie en dagbesteding aanbood.

“Als muziektherapeut spreekt het misschien vanzelf dat muziek een grote hobby van mij is. Zo speel ik graag gitaar, zing ik, speel ik piano en kan ik mijn weg vinden op veel ritme-instrumenten. Maar ik voel me het prettigst bij mijn akoestische gitaar.”

Na zo’n acht jaar als therapeut in de zorg te hebben gewerkt, kreeg Bart steeds meer het gevoel dat hij iets anders wilde doen, maar dan wel iets héél anders; het liefst in de IT! Iets waar hij altijd al in geïnteresseerd was geweest, maar nooit een opleiding of baan in had.

Maar als je al enige jaren werkt en je gewend bent geld te verdienen, is het best een spannende stap om je zekerheden op te geven en compleet van richting te veranderen. Dus toen hij de vacature van Junior Software Tester van Polteq tegenkwam, zag hij dat als een mooie kans om zich om te scholen. Na twee prettige gesprekken was het duidelijk dat Bart geschikt was voor het Traineeship en begon hij daar enthousiast aan zijn nieuwe uitdaging!

Tijdens de periode dat hij het Traineeship volgde, woonde hij tijdelijk in de accommodatie die Polteq regelt voor trainees die te ver weg wonen om elke werkdag op en neer te reizen naar het hoofdkantoor in Amersfoort.
Nadat hij het Traineeship succesvol had afgerond, was het tijd om zijn kennis in de praktijk te brengen. Bart stond te popelen om aan de slag te gaan en zich het testen in de praktijk eigen te maken. Daarnaast was de tijd rijp om zijn nieuwe collega’s uit zijn eigen regio te leren kennen.

“Ik kijk uit naar wat mijn eerste opdracht zal zijn en hoop op een prettige samenwerking met iedereen.”

Mede trainee Keith over Bart: “Sommige mensen zijn een warme aanwezigheid in elke groep. Zo iemand is Bart. Hij is altijd in voor een grapje, maar heeft ook aandacht voor het individu wanneer de behoefte er is. Diepgaande gesprekken zijn hem echter ook niet vreemd: zijn verhaal over zijn lange wandeltocht schetst het beeld van een persoon die zichzelf goed kent en nooit stopt met leren. Kortom: een waardevolle, scherpe en humoristische collega.”

Wil je ook graag verder in de IT, maar durfde je nog geen carrière switch te maken? Polteq biedt jou een interne opleiding met baangarantie. We nemen je direct in dienst, zodat je ook meteen salaris ontvangt. Een veilige sprong in het diepe!

Wat houd je nog tegen? Kijk op de website of je voldoet aan de voorwaarden en solliciteer direct!

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!