De onderwerpen van Future Proof testing | Polteq, specialist in software testen
Delen Printen E-mail

De samenstelling van de leergang Future Proof testing: welke onderwerpen kies je?

Hoe zorg je dat jouw testprofessionals op de hoogte blijven in een snel veranderende IT-wereld? Voor deze vraag ziet Polteq zich gesteld. Een antwoord dat Polteq hierop geeft is de leergang Future Proof testing: zestien bijeenkomsten voor acht modules en zelfstudie-opdrachten waarin de meest recente en relevante ontwikkelingen op testgebied centraal staan. In deze blogreeks volgen we de leergang en de deelnemers.

Vandaag, 9 mei, gaat de Polteq leergang Future Proof testing van start met een kick-off meeting.

Vorige keer vertelden we meer over het ontstaan van de leergang. Deze week beantwoorden we de vraag uit welke onderwerpen het programma bestaat.

De module testautomatisering

Binnen Polteq kunnen we bogen op veelgevraagde trainingen als ‘Selenium IDE’ en ‘Selenium Webdriver’ waarbij de laatste het beste toepasbaar en toekomstvast is. Deze training bevat essentiële kennisoverdracht over het waarom van testautomatisering. Dit is een vraagstuk dat vrijwel bij iedere klant gemakkelijk tot misverstanden of foutieve verwachtingen leidt en waar de Polteqer daarom van grote meerwaarde kan zijn.

Daarnaast is deze training hands-on en leren de deelnemers een testframework bouwen. Deze module bevat de recent verbeterde Selenium Webdriver training waarbij we zowel Java als C# gebruiken. Dit dekt de vraag uit de markt en borgt de kennis van beide programmeertalen onder de Polteq professionals. Een testautomatiseerder begint echter niets zonder enige programmeerkennis en daarom staat de module ‘Programmeren voor testers’ hiervóór gepland. Wederom in een Java en een C# versie.

Security testen en performance testen

Het samenstellingsteam was het al snel eens over het belang van de trainingsmodules ‘Security testen’ en ‘Performance testen’: deze onderwerpen refereren aan kwaliteitsattributen die bijna altijd aan bod komen bij een risicoanalyse bij de klant. Relevant dus, hoewel in de praktijk de daaropvolgende bijdrage in de vorm van advies en uitvoering nog weleens tegenvalt.

API testen

De bestaande training ‘Testen van Mobile API’s’ geeft antwoord op de vele klantvragen om specifieke kennis en ervaring in het testen van software op service- of middlewareniveau. Deze set aan trainingen vormt de eerste contouren van de leergang.

Niet alleen technisch en een rode draad

De kern van modules werd aangevuld met de onderwerpen continuous integration en business intelligence. Niet alleen de technische vaardigheden zijn van belang in de toekomst. Ook de SCRUM master training maakt deel uit van de leergang.Polteq leergang future proof testing

Daarnaast voorziet de leergang in een kick-off en een kick-on bijeenkomst. Hiermee kunnen onderliggende leerdoelen als samenwerken, presenteren, kritisch denken en plannen nog eens extra aandacht krijgen. De leergang krijgt een rode draad case die als ‘kapstok’ dient voor verschillende opdrachten die niet alleen technisch van aard zijn.

Jan Wouter Lok 

 

Polteq Leergang Future Proof testing

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!