Automatiseren van API testen met Postman | Polteq, specialist in software testen

Hoe test je een API achter een willekeurige app?

Een API is een Application Programming Interface en vormt een raamwerk voor de communicatie tussen systemen. Een API levert de informatie (content) aan die een app presenteert aan de eindgebruiker.

De centrale vraag in deze tweedaagse training is: Hoe test je een API die achter een willekeurige app gebruikt wordt?

Deze tweedaagse training gaat in op de risico’s die het testen van services en API’s noodzakelijk maken. Het testen wordt stap voor stap uit de doeken gedaan aan de hand van publieke API’s. Welke teststrategie kan het beste gevolgd worden? Welke testomgeving is daarvoor nodig? Misschien wel de productieomgeving? Waar stopt het testen van de API en waar begint het testen van (bijvoorbeeld) de mobile app? Wie zorgt voor een End to End test? Antwoorden op deze en meer vragen worden behandeld in deze training.

Tijdens de eerste dag van deze tweedaagse cursus leert men wat REST API’s zijn (of kan API kennis opgefrist worden). We starten met de basisconcepten van een ‘message architecture’ in een API. Elementen als ‘resources, verbs, state, headers, tokens’ etc. worden uitgelegd. Met deze ‘building blocks’ wordt de basis gelegd om te starten met het testen van API’s. Met behulp van demo’s, voorbeelden en oefeningen wordt praktische kennis aangereikt en leert men de typische risico’s die verbonden zijn met interfaces, te herkennen.

De tweede dag van de cursus is erop gericht om de vaardigheden in het testen van API’s te verbeteren. Hierdoor zullen de cursisten beter in staat zijn om hun development team op een efficiëntere en effectievere manier feedback te geven. Hoe test je of de API gemakkelijk in gebruik is, of hij schaalbaar is, op een acceptabel niveau presteert en hoe veilig hij is?

Tijdens een praktische workshop leren de deelnemers hoe je teststrategie opstelt en implementeert. Daarnaast komt het gebruik van tooling aan de orde om verschillende versies van API’s en resources met elkaar te kunnen vergelijken.  Ook leert men hoe je ‘headers’ met ’tokens’ moet gebruiken, hoe je Java scripts kunt opstellen om daarmee tests met assertions te automatiseren en hoe je performance tests moet uitvoeren.

Naast theorie wordt in de workshop gebruik gemaakt van praktische oefeningen. Iedere oefening richt zich op een aparte API en op verschillende manieren van implementatie. De deelnemers leren wat de specifieke zwakke punten en risicofactoren zijn van API’s en hoe ze technieken kunnen toepassen om deze risico’s te vermijden.

Voor wie is deze training bedoeld

Deze tweedaagse training is bedoeld voor IT-ers die te maken krijgen met het (selecteren en) testen van mobile apps, het testen van API’s of het testen van cloud services. Praktijkervaring met testen is gewenst. De deelnemers wordt gevraagd om, indien mogelijk, een laptop mee te nemen.

Reviews van cursisten

“Duidelijke uitleg, hands-on, tweede docent beschikbaar voor vragen.”

“Leuke snelle training om kennis op te doen over API testen.”

“Goede aansluiting van de theorie op praktijksituaties.”

“Goede training met op de tweede dag een sterke verdiepingsslag.”

Wat kun je verwachten

  • Deze training gaat in op de risico's die het testen van services en API's noodzakelijk maken.

  • Het testen van REST API's wordt in deze training stap voor stap uitgelegd. Welke teststrategie kan het beste gevolgd worden? Welke testomgeving is daarvoor nodig?

  • Programma: - Introductie in API concepten - Hoe test je een REST API? - Oefeningen: van basis tot geavanceerd - Lessons learned - What to learn next?

Inschrijven

Schrijf je nu in voor Automatiseren van API testen met Postman.

Inschrijven
Hoe wij dat doen?
Lees meer
Focus
Focus
Vakmanschap
Vakmanschap
Kennisdeling
Kennisdeling
Persoonlijk
Persoonlijk
Lokaal
Lokaal
Oprecht
Oprecht
Plezier
Plezier
Meer
Deze website is gerealiseerd door Webheads.

Neem contact op!