20 jaar Polteq in vogelvlucht | Polteq, specialist in software testen
Terug Delen Printen E-mail

Polteq bestaat 20 jaar! Het in 2000 door ons opgerichte Polteq legt zich als onafhankelijke testspecialist toe op het leveren van hoogwaardige advisering, uitvoering en opleidingen op het gebied van software testen. Op (Corona-)aangepaste manier hebben we het 20-jarig bestaan met alle collega’s van Polteq gevierd en even stil gestaan bij deze mijlpaal.

Martin Pol en Marjolein Steyerberg, de oprichters van Polteq

Martin Pol en Marjolein Steyerberg

Het idee om Polteq te starten is ruim 20 jaar geleden geboren in Helsinki, waar wij destijds een opdracht bij Nokia uitvoerden. Het eerste businessplan is geschreven op de achterkant van kopieën uit een reisgids over Finland. Het doel dat wij toen voor ogen hadden was: een eigen testbedrijf, dat zich onderscheidt door de hoge kwaliteit van dienstverlening, met ervaren testconsultants en testmanagers. Vanuit deze visie is Polteq in juli 2000 opgericht.

De eerste klant van Polteq was Barclays Bank in Engeland en de dienstverlening van Polteq werd destijds omschreven als ‘Test Process Architect’, in feite het inrichten en verbeteren van (gestructureerd) testen. Eind 2000 kwamen meer medewerkers in dienst en zo begon de groei van Polteq. In 2001 betrokken we ons eerste eigen kantoor in Amersfoort.

Het besluit om eind 2004 de dienstverlening van Polteq naast consultancy en trainingen uit te breiden met testengineering en testcoördinatie, bleek een goede zet die aansloot bij de behoefte van de klanten. De volgende fase was de opening van vestigingen in Groningen, Dordrecht en Amsterdam om voor klanten en medewerkers lokaal aanwezig te kunnen zijn. Deze groei leidde ertoe dat Polteq in 2008 de FD Gazellen Award won voor het snelst groeiende kleine bedrijf in de provincie Utrecht. De jaren daarna is Polteq succesvol blijven groeien en zijn vervolgens vestigingen in Leuven, Deventer en Eindhoven geopend. En nu, in 2020, heeft Polteq met zeven lokale vestigingen een uitstekende geografische dekking.

Naast het bieden van een hoge mate van kennis en een brede ervaring, staat het innovatieve karakter van de dienstverlening hoog in het vaandel. Op deze manier kunnen we onze klanten optimaal ondersteunen bij het ontwikkelen van kwalitatieve software en het behalen van een nog hoger rendement tijdens en na het ontwikkelproces. Zo heeft Polteq in de afgelopen 20 jaar onder andere oplossingen bedacht voor testvraagstukken op het gebied van online bankieren, outsourcing van testen, E2E testen, testen van mobile apps/api’s, performance en security testen, testen van AI en testen binnen Agile/DevOps. Daarvoor zijn ook de gerelateerde opleidingen en certificeringsprogramma’s ontwikkeld. En de rol van ‘Test Process Architect’ loopt als rode draad door alle innovaties heen, want naast aanpakken als TPI/SPI en TMMI heeft Polteq eigen aanpakken ontwikkeld voor het verbeteren van (gestructureerd) testen als TI4Agile, TI4Automation, TI4Mobile en Context Driven Test Improvement.

Met onze eigen R&D volgen we met grote nieuwsgierigheid ook de komende jaren de ontwikkelingen in de markt. Hierdoor zijn we in staat om oplossingen, diensten en opleidingen te blijven ontwikkelen om het testproces bij onze klanten te moderniseren en op het hoogst haalbare niveau te ondersteunen.

We zijn er trots op dat we in de afgelopen 20 jaar zijn uitgegroeid tot één van de grootste gespecialiseerde aanbieders van testdiensten in Nederland en België. Het informele karakter en de persoonlijke benadering zijn vanaf het begin een belangrijk element in onze bedrijfsvoering, niet alleen richting onze eigen medewerkers, maar ook in onze interactie met klanten. Wij danken onze collega’s en onze relaties voor het vertrouwen en de fijne samenwerking. Vol ambitie kijken we uit naar de komende 20 jaar!

Martin Pol
Marjolein Steyerberg

20 jaar Polteq in vogelvlucht

20 jaar Polteq. Klik op de afbeelding om deze groter te kunnen bekijken.

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!