ISTQB® Certified Tester – Usability Testing (CT-UT) | Polteq, specialist in software testen

ISTQB® is de toonaangevende wereldwijde certificering op het gebied van software testen. Polteq is door ISTQB® geaccrediteerd als training provider.
Polteq is ISTQB accredited training provider

Het gebruik van software/applicaties wordt steeds belangrijker voor bedrijven. Wanneer software niet doeltreffend is omdat het niet doet wat de gebruiker verwacht (effectiveness); wanneer software teveel stappen nodig heeft of te langzaam resultaten oplevert (efficiency); wanneer de klant wel het verwachte resultaat krijgt, maar niet tevreden is over de software (satisfaction), dan spreken we over bruikbaarheidsproblemen (usability problems).

Omdat het gebruik van software een steeds belangrijkere rol speelt, krijgt usability terecht steeds meer aandacht. Usability Testing is een belangrijk aspect bij het nadenken over en het vaststellen van de bruikbaarheid van een softwareapplicatie. In deze tweedaagse ISTQB® Certified Tester – Usability Testing training krijg je de fundamenten van het testen van usability aangereikt, waarbij gekeken wordt naar:

  • usability als de directe interactie tussen de gebruiker en het systeem;
  • user experience, die de waargenomen service vóór en na het gebruik van het systeem omvat;
  • accessibility, gericht op het gebruik van het systeem door gebruikers met (bijvoorbeeld visuele of auditieve) beperkingen.

Ook gaat de training in op onder andere:

  • de context waarin usability testen geplaatst moeten worden (human-centered design)
  • het gebruik van de usability evaluatietechnieken ‘usabilty reviews’, ‘usability testing’ en ‘user surveys’
  • de keuze voor de diverse technieken

Voor wie is deze training bedoeld

Deze training is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met het testen van usability, waaronder testers, ontwikkelaars en beheerders.

Examen

Na afloop van de training ontvangen de deelnemers een voucher waarmee zij naar keuze online of fysiek examen kunnen doen. Bij groepen van minimaal vijf personen kan er ook een klassikaal examen worden afgenomen. Dit examen is in het Engels in de vorm van een multiple choice-examen.

Voorwaarde voor het behalen van het certificaat is dat de deelnemer beschikt over het ISTQB® Foundation certificaat. Wanneer de deelnemer dat certificaat nog niet bezit, kan er wel examen worden afgelegd, maar ontvangt de deelnemer het “ISTQB® Certified Tester Usability Testing” certificaat nog niet.

Deze training wordt gegeven door een van onze geaccrediteerde trainers.

Reviews van cursisten

Usability testen gaf voor mij duidelijke raakvlakken met het testen op de werkvloer, met een logische benadering bied het een frisse kijk op de manier van testen.

Training die een goede theoretische basis legt en een aantal praktische oefeningen geeft hoe die theorie in de praktijk kan worden gebracht in het dagelijkse (test-)leven.

Een fijne opleiding die dieper ingaat op de theorie van Usability Testing en een goede voorbereiding op het examen ISTQB Usability tester.

Wat kun je verwachten

  • Deze training bereidt de deelnemers voor op het ISTQB® Certified Tester – Usability Testing examen.

  • Gezamenlijk oefenen voor het examen met behulp van proefexamens.

  • Na afloop van de training ontvangen de deelnemers een voucher waarmee zij naar keuze online of klassikaal examen kunnen doen.

Inschrijven

Schrijf je nu in voor ISTQB® Certified Tester – Usability Testing (CT-UT).

Inschrijven
Hoe wij dat doen?
Lees meer
Focus
Focus
Vakmanschap
Vakmanschap
Kennisdeling
Kennisdeling
Persoonlijk
Persoonlijk
Lokaal
Lokaal
Oprecht
Oprecht
Plezier
Plezier
Meer
Deze website is gerealiseerd door Webheads.

Neem contact op!