ISTQB Mobile Application Testing (MAT)

ISTQB Mobile Application Testing (ISTQB MAT)

Het gebruik van mobile apps is niet meer weg te denken uit onze tijd. Ze worden steeds belangrijker voor bedrijven én gebruikers. Het is dus ook steeds belangrijker dat deze apps van voldoende kwaliteit zijn en goed aansluiten bij de verwachting van de klant. Dat geldt natuurlijk voor zowel native en hybrid apps als web apps. Als tester moet je dus aandacht geven aan de specifieke aspecten die horen bij het testen van een mobile app. Je moet daarbij bijvoorbeeld denken aan:

  • het gebruik van analysedata als input voor de teststrategie;
  • het testen van specifieke non-functionele kenmerken van mobile apps, zoals goedkeuring van de app store, localisatie, stroomverbruik, machtigingen en invoermethoden;
  • bruikbaarheid van de app, zowel functioneel als qua usability/UX;
  • het gebruik van persona’s en heuristieken voor de opzet en uitvoering van testen;
  • de wondere wereld van ontwikkelplatforms en tools, emulators en simulatoren en het opzetten van een testlab;

De tweedaagse training ISTQB Mobile Application Testing geeft een theoretische introductie in het testen van mobiele apps, aangevuld met een aantal hands-on praktische opdrachten die kunnen worden uitgevoerd op de eigen Android-telefoon. Uiteraard zijn er Android-toestellen beschikbaar als je zelf geen Android-telefoon hebt.

Door middel van een aantal proefexamens krijgt de deelnemer de mogelijkheid zich goed op het examen voor te bereiden. Na afloop van de training ontvangt u van ons een voucher waarmee u online examen kunt doen. Dit examen is in het Engels in de vorm van een multiple choice-examen.

Voor wie is de ISTQB MAT-certificering bedoeld?

De training is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met het testen van mobile apps, waaronder testers, ontwikkelaars en beheerders.

Examen

Het bezit van het ISTQB Foundation certificaat is een vereiste om examen te mogen doen.

Reviews van cursisten:

“Zeer leerzame training over wat er zoal komt kijken bij het testen van mobiele apps.”

Wat kun je verwachten

  • Deze training bereidt de deelnemers voor op het ISTQB Mobile Application Testing examen. Het bezit van het ISTQB Foundation certificaat is een vereiste om examen te mogen doen.

  • In de training wordt een mix aangeboden van de theorie, die belangrijk is voor het examen en interactie om deze theorie eigen te kunnen maken. De training is daardoor gericht op mobile testen in moderne ontwikkelomgevingen.

  • Gezamenlijk oefenen voor het examen met behulp van proefexamens.

  • Na afloop van de training ontvangen de deelnemers van ons een voucher waarmee zij naar keuze online of klassikaal examen kunnen doen.

Inschrijven

Schrijf je nu in voor ISTQB Mobile Application Testing (MAT).

Inschrijven
Hoe wij dat doen?
Lees meer
Focus
Focus
Vakmanschap
Vakmanschap
Kennisdeling
Kennisdeling
Persoonlijk
Persoonlijk
Lokaal
Lokaal
Oprecht
Oprecht
Plezier
Plezier
Meer
Deze website is gerealiseerd door Webheads.

Neem contact op!