Verwonder je over de complexiteit van eenvoud | Polteq, specialist in software testen
Delen Printen E-mail

Dit artikel is een samenvatting van de workshop die Nadine van de Kerkhof en Johan Reiman gaven tijdens de Polteq Conferentie op 13 juni 2023:

Binnen Polteq hebben we kennisdeling en -borging hoog in het vaandel staan. Daarom zijn er over de units heen verschillende Gildes in het leven geroepen, waarbinnen specialisaties samenkomen om van elkaar te  leren en ervaringen te delen. Als trekkers van het gilde Mobile hebben Nadine en Johan samen met Tim Gravemaker, begin dit jaar tijdens een gildeavond aandacht besteed aan een nieuwe test automation tool for mobile apps: Maestro. De positieve ontvangst van de tool bracht hen op het idee om tijdens de Polteq-conferentie meer collega’s kennis te laten maken met Maestro. De workshop was erg in trek en werd dan ook goed bezocht!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maestro is een gebruiksvriendelijke tool voor het eenvoudig maken van geautomatiseerde UI-tests, voornamelijk gericht op mobiele app-testing. Het is een low-code tool, waardoor je zelfs zonder programmeerkennis met slechts een paar klikken een test kunt opzetten.

Met Maestro kun je gratis tests uitvoeren voor zowel Android als iOS. Het biedt ingebouwde wachttijden, rapportagemogelijkheden, opnames en screenshots, evenals integratie met Git en CI. Aangezien de tool nog relatief nieuw is, worden er regelmatig updates en verbeteringen uitgebracht om extra functionaliteiten en gebruiksgemak toe te voegen.

Hoewel de tool nu nog gratis is, is het niet zeker dat dit zo zal blijven in de toekomst. Bovendien is het op dit moment nog niet mogelijk om met fysieke iOS-apparaten te testen, maar alleen met behulp van een simulator. Het voordeel van continue vernieuwingen en verbeteringen kan ook betekenen dat je steeds weer verrast kunt worden door veranderingen die van invloed zijn op je testset of -aanpak.

Nadat in de workshop de basisprincipes van Maestro waren besproken, ging iedereen met de tool aan de slag. Met een simpele code- of teksteditor kun je binnen de kortste keren een eerste YAML-bestand maken (een door mensen leesbare data-serialisatietaal) en zo eenvoudig testgevallen uitvoeren op je eigen telefoon.

Er werd tijdens de workshop voor de tests gebruik gemaakt van een bestaande app en al snel kregen de deelnemers de smaak te pakken. Hints en tips werden gedeeld, er werd feedback geleverd op de opbouw van de app en de opdrachten werden in hoog tempo voltooid.

Waar men aanvankelijk wat moeite had met de complexiteit van het installeren van de randzaken, bleek het gebruik van de Maestro-tool verrassend eenvoudig en snel te begrijpen. Kortom, we hebben ons verwonderd over de complexiteit van eenvoud met Maestro.

Het was een geslaagde workshop waarbij collega’s kennis hebben gemaakt met deze handige testautomatiserings-tool voor mobiele apps.

De Polteq Conferentie is een dag voor en door Polteq-ers. Het is niet alleen een gezellige dag voor collega’s om bij te praten, maar ook een platform waarin we elkaar uitdagen en onze onderscheidende kennis en vaardigheden delen. Het is een traditie die Polteq uniek maakt en bijdraagt aan de ontwikkeling van ons vakgebied. Dit jaar was het thema ‘Eenvoud in Complexiteit‘.

Wil jij ook aan de slag bij een werkgever, die jou alle mogelijkheden biedt om door te groeien? Die opdrachten en projecten voor jou heeft waarbij je continu wordt uitgedaagd? Een werkgever die jouw persoonlijke ontwikkeling belangrijk vindt? Kom in gesprek met ons en laat je informeren over de mogelijkheden om bij Polteq te werken.
Je vindt onze gegevens hier.

 

 

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!