IREB en de Schuur | Polteq, specialist in software testen
Delen Printen E-mail

Dit artikel is een samenvatting van de presentatie die Sandra Leijtens gaf tijdens de Polteq Conferentie op 13 juni 2023:

Professionals die een IREB-certificering behalen, tonen aan dat ze over de nodige kennis en vaardigheden beschikken om effectief te werken op het gebied van Requirements Engineering. Deze certificering is van belang voor software- en systeemontwikkelaars, businessanalisten, projectmanagers en andere professionals die betrokken zijn bij het definiëren en beheren van vereisten in software- en systeemontwikkelingsprojecten.

Sandra volgde een inspirerende IREB-training bij Polteq en was vol enthousiasme over de nieuw verworven kennis. Echter, ze besefte al snel dat ze deze kennis niet direct kon toepassen in haar huidige opdracht. Ze was vastbesloten om de nieuwe kennis niet te laten vervagen en besloot het op een andere manier te benutten.

IREB staat voor “International Requirements Engineering Board”. Requirements Engineering verwijst naar het proces van het identificeren, verzamelen, analyseren, documenteren en beheren van vereisten voor een software- of systeemontwikkelingsproject.
IREB-certificeringen worden internationaal erkend en helpen professionals bij het vergroten van hun waarde in het software testvak. Polteq biedt deze training aan en voor haar medewerkers is deze zelfs kosteloos te volgen.

Sandra realiseerde zich dat ze Requirements Engineering kon toepassen bij het bouwen van de droomschuur van haar vriend en zichzelf. Ze ontwierp een plattegrond in Excel en volgde het geleerde requirements engineering proces. Ze gebruikte brainstormsessies met post-its en stiften om duidelijke eisen te stellen en prioriteiten te bepalen voor het ontwerpproces.

Ter voorbereiding op haar presentatie op de Polteq Conferentie dook Sandra opnieuw in het IREB-materiaal. Ze zocht naar manieren om haar verhaal visueel te maken en repeteerde de kennis met behulp van mindmapping. Ze ontdekte dat het IREB-materiaal niet alleen in haar bouwproject van pas kwam, maar ook bij het presenteren op een conferentie.
Zowel het bouwen van de droomschuur als het presenteren op de conferentie waren geweldige kansen voor Sandra om de IREB-kennis te herhalen en toe te passen in praktische contexten. Op deze manier vervaagt haar kennis niet en zal zij de vaardigheden in een toekomstige opdracht zeker kunnen gaan toepassen.

De Polteq Conferentie is een dag voor en door Polteq-ers. Het is niet alleen een gezellige dag voor collega’s om bij te praten, maar ook een platform waarin we elkaar uitdagen en onze onderscheidende kennis en vaardigheden delen. Het is een traditie die Polteq uniek maakt en bijdraagt aan de ontwikkeling van ons vakgebied.

Wil jij ook aan de slag bij een werkgever, die jou alle mogelijkheden biedt om door te groeien? Die opdrachten en projecten voor jou heeft waarbij je continu wordt uitgedaagd? Een werkgever die jouw persoonlijke ontwikkeling belangrijk vindt? Kom in gesprek met ons en laat je informeren over de mogelijkheden om bij Polteq te werken.
Je vindt onze gegevens hier.

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!