Interview met Alexa: "Bij Polteq staat iedereen klaar om elkaar te helpen"
Delen Printen E-mail

Alexa Gevers, 40 jaar, startte in september 2019 als trainee software tester bij Polteq. Inmiddels is ze, zoals ze dit zelf zegt, “een echte testengineer”. We vroegen haar hoe ze haar eerste stappen in de ‘testwereld’ heeft ervaren.

“Na een superleuke en intensieve masterclass in het najaar van 2019 kon ik gelijk aan de slag bij PwC, als sidekick van een Polteq collega. Deze collega heeft mij enorm goed geholpen om een goede start te maken in mijn nieuwe carrière, zowel op het technisch vlak, als hoe te bewegen in zo’n groot bedrijf als PwC. Het was voor mij een grote stap van werken in een heel klein bedrijf in de muziekwereld naar deze totaal andere wereld. Na deze gedegen basis heb ik de ervaring en het vertrouwen gekregen om diverse andere opdrachten bij PwC te vervullen. Uiteindelijk heb ik hier met drie verschillende teams meegedraaid tot september vorig jaar. Toen kwam er een nieuwe klus voorbij bij Yamaha, waar ik helemaal alleen naar toe mocht.”

Hoe zou jij Polteq omschrijven?

“Als ik Polteq zou moeten omschrijven met drie kernwoorden, dan zijn dat: professioneel, persoonlijk en enthousiast. Professioneel omdat er flink wordt ingezet op ontwikkeling, zoals een groot aanbod aan opleidingen en het serieus nemen van evaluaties. Persoonlijk omdat er altijd oog is voor het menselijke aspect. Er worden regelmatig contactmomenten ingepland tussen managers en medewerkers, de deur staat altijd open (nu voornamelijk digitaal, maar hopelijk snel ook weer fysiek). Opdrachten en testprofessionals worden goed met elkaar gematcht aan de hand van persoonlijke en professionele kwaliteiten, maar ook met eventuele wensen wordt rekening gehouden. Alles is bespreekbaar. En als laatste het enthousiasme. Dat komt misschien ook wel voort uit de combinatie van de vorige twee kenmerken. Vanuit Polteq gonst er altijd een positieve ‘vibe’ om meer uit jezelf en uit elkaar te halen. Cursussen en gilde-avonden worden veelvuldig onder de aandacht gebracht. Unitmeetings en borrels houden de interactie met elkaar levendig. De sfeer is altijd energiek en geïnteresseerd. Dit maakt dat je zin hebt om mee te doen!”

Waarin onderscheidt Polteq zich als werkgever?

“Polteq onderscheidt zich vooral in het persoonlijke aspect. Iedereen wordt serieus genomen, er is altijd ruimte voor een gesprek, iedereen staat klaar om elkaar te helpen. Of het nu om een hele specifieke technische vraag gaat, of dat je advies zoekt op het privévlak (Hoe praat ik met een stugge Product Owner? Hoe bereid ik me voor op een specifieke intake? Hoe combineer ik thuiswerken met de kinderen?) er is altijd wel iemand van Polteq die je hierbij wilt helpen.”

Wat is het leukste aspect van het werk dat je nu doet?

“De opdracht die ik nu vervul bij Yamaha is totaal anders dan mijn vorige opdracht. Het leukste van deze klus is denk ik wel dat ik gemerkt heb, dat je met logisch nadenken heel ver komt. Het lijkt allemaal heel veel en soms ook ingewikkeld als je ergens net begint, maar uiteindelijk blijkt dat als je jezelf blijft, en vragen blijft stellen, het allemaal steeds duidelijker wordt. Je werkt natuurlijk in een team, dus je kunt altijd iemand vragen om je even te helpen. Het is eigenlijk allemaal een kwestie van ‘gewoon’ je hersenen even aanzetten, goed luisteren, aantekeningen maken, vragen stellen en uiteindelijk datgene doen waarvoor je bent aangenomen: testen!”

Wat zijn de uitdagingen die je zoal tegenkomt?

“De grootste uitdaging is denk ik het overzicht bewaren. Soms lijkt het lastig om in een draaiend team zo snel mogelijk mee te draaien, maar vaak moet je gewoon even opstappen in de draaimolen. Eén, twee…. Huppekee! En als je dan meedraait: vragen stellen, the bigger picture blijven zien, dingen aankaarten waarvan jij denkt dat ze niet goed zijn. Die frisse blik van zo iemand die net op de draaimolen is gesprongen is juist zo waardevol voor zo’n team.”

Alle Polteq collega’s zijn ondergebracht in een geografische unit waardoor zij in hun eigen regio ingezet kunnen worden. Jouw unit is de unit West. Wat typeert deze unit?

“Unit West is (denk ik net als alle andere units) een sociaal sterke unit. De verscheidenheid aan opdrachten maakt het een gezellige groep, met veel ervaring. Dat is superhandig, want als je vragen hebt met betrekking tot je eigen opdracht, dan kun je natuurlijk altijd iemand vanuit je unit (of wie dan ook bij Polteq) even om hulp vragen. Onze unitmanager Hapte kan daar natuurlijk ook altijd goed bij helpen. Die weet ook uitstekend verbanden tussen verschillende mensen te leggen (of heeft vaak zelf al een heel plausibel antwoord).”

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!