Replay: Polteq Webinar ‘Het hoe en waarom van (de inrichting van) Continuous Performance Testing’ | Polteq, specialist in software testen

Dit evenement is afgelopen

Het belang en de implementatie van Continuous Performance Testing

Met de voortdurende vooruitgang van computertechnologie wordt het ontwikkelen van software steeds toegankelijker. Dankzij geavanceerde programmeertalen, low-code en zelfs no-code ontwikkelplatformen, is het creëren van werkende softwareapplicaties steeds makkelijker geworden.

Door deze toename in kwantiteit van software om ons heen, komt de kwaliteit ervan steeds meer onder druk te staan. Het succes van software wordt niet langer alleen bepaald door de functionaliteit, maar vooral door de ‘user experience’, ofwel de gebruikerservaring. Tegenwoordig wordt de waarde van software steeds meer bepaald door ‘non-functional’ aspecten zoals design, usability, security en performance.
Waar gebruikers vroeger tevreden waren met de mogelijkheid om online transacties uit te voeren, verwachten ze tegenwoordig dat het zaken doen met slechts enkele ‘clicks’ en binnen enkele seconden is afgerond. Daarom benaderen steeds meer organisaties ons met de vraag: hoe kunnen we Performance Testing integreren in ons reguliere softwareontwikkelproces?

Woensdag 27 maart behandelden we in ons Polteq Webinar ‘Het hoe en waarom van (de inrichting van) Continuous Performance Testing’ het groeiende belang van performance testen voor softwareapplicaties in de hedendaagse digitale wereld.

In dit webinar gingen we in op waarom Performance Testing een aparte discipline en specialisatie is binnen de wereld van softwarekwaliteit, en lieten we zien hoe je Performance Testing kunt integreren in ‘Continuous Development’ omgevingen. Onze Polteq collega’s, Rob Leijenaar (Performance Test Expert), Gerard Boerrigter (Operationeel Directeur) en Robin Oduber (Manager Technologie & Business Development), behandelden in dit webinar onder andere de volgende vragen en onderwerpen:

 • Wat is het belang van Continuous Performance Testing in hedendaagse softwareontwikkeling?
 • Wat houdt (Continuous) Performance Testing precies in?
 • Hoe implementeer je Continuous Performance Testing binnen het reguliere software ontwikkelproces?
 • Hoe moeten de resultaten worden geanalyseerd en gemonitord?
 • Op welke manier kan Polteq hierbij ondersteunen?

Het programma

12:30 – 12:32:              Opening en welkomstwoord Polteq

12:32 – 12:40:              Wat is het belang van Performance binnen de hedendaagse opmars van Digitale Transformatie?

12:40 – 13:15               Inhoudelijk programma: Het hoe en waarom van (de inrichting van) Continuous Performance Testing

13:15 – 13:25               Q&A en afsluiting

Voor wie?

Dit webinar is interessant voor alle stakeholders die betrokken zijn bij de ontwikkeling en het beheer van digitale dienstverlening, zoals (web)apps, bedrijfsapplicaties en andere digitale toepassingen. Dit omvat professionals binnen teams, maar ook hele organisaties, zoals Business- en IT-managers, evenals professionals die direct betrokken zijn bij softwareontwikkelingstrajecten, zoals product owners, scrum masters, developers, testers, informatieanalisten en ontwerpers.

Klik HIER om de replay te bekijken!

Agenda

 • Opleidingen
 • Testevenementen
 • 22 apr
  ISTQB® Certified Tester – Mobile Application Testing (CT-MAT)
  NL Amersfoort en/of online
 • 07 mei
  ISTQB® Certified Tester Advanced Level – Test Analyst (CTAL-TA)
  NL Amersfoort
 • 15 mei
  Praktisch Coördineren van Testen
  NL Amersfoort en/of online
Hoe wij dat doen?
Lees meer
Focus
Focus
Vakmanschap
Vakmanschap
Kennisdeling
Kennisdeling
Persoonlijk
Persoonlijk
Lokaal
Lokaal
Oprecht
Oprecht
Plezier
Plezier
Meer
Deze website is gerealiseerd door Webheads.

Neem contact op!