Leaders in software testing

Testautomatisering

Leaders in software testing

Testautomatisering

Testautomatisering stelt u in staat om sneller en goedkoper te testen, de testdekking te verhogen en daarmee risico’s te verminderen. Zeker bij testscripts die niet, moeilijk, niet efficiënt of niet effectief handmatig uit te voeren zijn, is testautomatisering een uitkomst. Ook is testautomatisering belangrijk bij de invoering van Agile, devops en continuous integration. Polteq biedt alle ingrediënten voor een succesvolle testautomatisering, is volledig onafhankelijk en heeft geen voorkeur voor tools of programmeertalen.

Hoe pakt Polteq de testautomatisering aan? Om te beginnen wordt in kaart gebracht welke knelpunten moeten worden opgelost of welke doelstellingen moeten worden behaald met automatisering. Hiervoor heeft Polteq de aanpak Test Improvement for Automation (TI4Automation) ontwikkeld.

Op basis van de uitkomsten van de analyse volgen concrete activiteiten zoals hieronder beschreven. De technische professionals van Polteq kunnen op alle afzonderlijke gebieden ondersteuning bieden.

Bezoek ook eens het techblog van Polteq, “Mission-critical software testing”, het weblog over technisch en non-traditioneel testen bij Polteq. Hier vindt u allerlei informatie over technisch testen, geautomatiseerd testen en de verschillende testautomatisering tools.

Bepalen van doelen en selecteren van testtooling

Eerst bepaalt u de gewenste testautomatiseringsdoelen. Zo ontstaat een helder kader voor de vervolgstappen, zoals toolselectie, architectuur en inrichting. Onderdeel van deze doelen is ook de behoefte aan training en coaching.

Vervolgens gaan we de testtooling selecteren. De tooling moet voldoen aan de technische eisen, aansluiten bij de organisatie, een passende prijs hebben en toekomstvast zijn. Doordat Polteq volledig onafhankelijk is, maken wij geen onderscheid tussen open source of commerciële tooling. In een proof of concept wordt duidelijk welke tooling geschikt is en voor selectie in aanmerking komt.

Architectuur en inrichten van de tooling

Bij Polteq vindt testautomatisering plaats ‘onder architectuur’. Deze beschrijft de elementen binnen de testautomatisering en hoe die met elkaar samenhangen. Een gedegen architectuur maakt de testautomatiseringsoplossing solide, herbruikbaar en toekomstvast.

De uitrol van testautomatisering verloopt stapsgewijs en gecontroleerd. Voor de inrichting ervan, ongeacht welke testtooling is gekozen, zorgt Polteq voor een goede aansluiting met het testproces en een adequate opleiding van de mensen.

Scripts, uitvoering en beheer

Met het efficiënt automatiseren van tests is veel winst te behalen. Polteq testprofessionals programmeren de testscripts binnen de architectuur. Na uitvoering van de tests blijkt uit de analyse welke uitkomsten niet voldoen aan de verwachte resultaten en waarom dat zo is. Wijzigingen in de applicatie en/of omgevingen vragen om onderhoud, maar de juiste architectuur en goede testscripts beperken dat onderhoud fors.

Relevante cursussen en trainingen

Meer informatie?

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons ook bellen op tel.nr:  +31 (0) 33 277 35 22 (Nederland) of  +32 (0) 16 39 48 04 (België).

* Verplichte velden

Actueel

Polteq (NL)Printerweg 523821 AD AmersfoortNederlandT +31 (0) 33 277 35 22E info@polteq.com
Polteq (BE)Interleuvenlaan 623001 Heverlee (Leuven)BelgiëT +32 (0) 16 39 48 04E infobe@polteq.com