Testautomatisering | Polteq, passie voor testen

Testautomatisering stelt u in staat om sneller en goedkoper te testen, de testdekking te verhogen en daarmee risico’s te verminderen. Zeker bij testscripts die niet, moeilijk, niet efficiënt of niet effectief handmatig uit te voeren zijn, is testautomatisering een uitkomst. Ook is testautomatisering belangrijk bij de invoering van Agile, devops en continuous integration. Polteq biedt alle ingrediënten voor een succesvolle testautomatisering, is volledig onafhankelijk en heeft geen voorkeur voor tools of programmeertalen.

Hoe pakt Polteq de testautomatisering aan? Om te beginnen wordt in kaart gebracht welke knelpunten moeten worden opgelost of welke doelstellingen moeten worden behaald met automatisering. Hiervoor heeft Polteq de aanpak Test Improvement for Automation (TI4Automation) ontwikkeld.

Op basis van de uitkomsten van de analyse volgen concrete activiteiten zoals hieronder beschreven. De technische professionals van Polteq kunnen op alle afzonderlijke gebieden ondersteuning bieden.

Bepalen van doelen en selecteren van testtooling

Eerst bepaalt u de gewenste testautomatiseringsdoelen. Zo ontstaat een helder kader voor de vervolgstappen, zoals toolselectie, architectuur en inrichting. Onderdeel van deze doelen is ook de behoefte aan training en coaching.

Vervolgens gaan we de testtooling selecteren. De tooling moet voldoen aan de technische eisen, aansluiten bij de organisatie, een passende prijs hebben en toekomstvast zijn. Doordat Polteq volledig onafhankelijk is, maken wij geen onderscheid tussen open source of commerciële tooling. In een proof of concept wordt duidelijk welke tooling geschikt is en voor selectie in aanmerking komt.

Architectuur en inrichten van de tooling

Bij Polteq vindt testautomatisering plaats ‘onder architectuur’. Deze beschrijft de elementen binnen de testautomatisering en hoe die met elkaar samenhangen. Een gedegen architectuur maakt de testautomatiseringsoplossing solide, herbruikbaar en toekomstvast.

De uitrol van testautomatisering verloopt stapsgewijs en gecontroleerd. Voor de inrichting ervan, ongeacht welke testtooling is gekozen, zorgt Polteq voor een goede aansluiting met het testproces en een adequate opleiding van de mensen.

Scripts, uitvoering en beheer

Met het efficiënt automatiseren van tests is veel winst te behalen. Testprofessionals van Polteq programmeren de testscripts binnen de architectuur. Na uitvoering van de tests blijkt uit de analyse welke uitkomsten niet voldoen aan de verwachte resultaten en waarom dat zo is. Wijzigingen in de applicatie en/of omgevingen vragen om onderhoud, maar de juiste architectuur en goede testscripts beperken dat onderhoud fors.

Training en coaching

Polteq biedt diverse trainingen op het gebied van testautomatisering. Centraal staat het maken, uitvoeren en beheren van testscripts. Onze specialisten voeren niet alleen alle activiteiten binnen testautomatisering uit, maar coachen ook uw medewerkers zodat zij zelf aan de slag kunnen.

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Downloads

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!