Introductie Continues Integration/Continues Delivery (CI/CD) | Polteq, specialist in software testen

Basisvaardigheden voor testers in Continuous Integration.

Vrijwel elke organisatie gebruikt tegenwoordig Continuous Integration (CI). Tools als Jenkins, Bamboo of CircleCI zijn eerder regel dan uitzondering. Ontwikkelaars gebruiken Continuous Integration zodat ze minder handmatige stappen nodig hebben om hun code te compileren. Het automatiseren van stappen binnen het ontwikkelproces leidt tot snellere feedback op hun werk. Testers zullen mee moeten gaan met deze ontwikkeling. Het is noodzaak om te begrijpen wat er gebeurt bij CI en welke invloed dit heeft op het testvak. Denk hierbij aan inzicht krijgen in welke tests er op welk niveau worden uitgevoerd. Een goed begrip van CI zorgt ervoor dat testers efficiënter kunnen werken. Daarnaast moeten ook testers steeds vaker met Continuous Integration tooling werken om bijvoorbeeld tests automatisch uit te voeren.

Kort gezegd zorgt CI er voor dat alle wijzigingen aan de software continu samengebracht worden en het geheel geëvalueerd wordt. Na het wijzigen van een gedeelte van de code, wordt deze wijziging in een versiemanagementsysteem gezet. Nadat dit gebeurd is, wordt het compileren van de hele oplossing, het uitvoeren van (unit) tests en een initiële beoordeling van de kwaliteit automatisch uitgevoerd. Dit levert een continue integratie van de software op met een bijbehorende feedback of deze nog voldoende kwaliteit heeft.

In deze eendaagse training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • De testpiramide
  • Versiemanagement
  • Continuous Integration tooling
  • Jobs en pipelines
  • Artifacts
  • Continuous Delivery

De deelnemers worden door een mix van theorie en praktijk wegwijs gemaakt in de wereld van Continuous Integration. De tool die we bij deze training gebruiken, is Jenkins. Aan het einde van de training wordt een korte introductie gegeven over het onderwerp Continuous Delivery (CD).

Voor wie is deze training bedoeld

De doelgroep voor deze training bestaat uit testprofessionals die weinig tot geen ervaring hebben met Continuous Integration. Voorkennis is niet vereist.

Inschrijven

Schrijf je nu in voor Introductie Continuous Integration/Continuous Delivery (CI/CD).

Wat kun je verwachten

  • Inzicht krijgen in wat er gebeurt bij Continuous Integration en welke invloed dit heeft op het testvak. Deelnemers leren welke tests er op welk niveau worden uitgevoerd. Een goed begrip van Continuous Integration zorgt ervoor dat testers efficiënter kunnen werken.

  • Door middel van een mix van theorie en praktijk worden de deelnemers wegwijs gemaakt in de wereld van Continuous Integration.

  • De tool die we bij deze training gebruiken, is Jenkins.

Inschrijven

Schrijf je nu in voor Introductie Continues Integration/Continues Delivery (CI/CD).

Inschrijven
Hoe wij dat doen?
Lees meer
Focus
Focus
Vakmanschap
Vakmanschap
Kennisdeling
Kennisdeling
Persoonlijk
Persoonlijk
Lokaal
Lokaal
Oprecht
Oprecht
Plezier
Plezier
Meer
Deze website is gerealiseerd door Webheads.

Neem contact op!