Future Proof testing: Performance testen | Polteq, specialist in software testen
Delen Printen E-mail

Het eerste onderdeel van de leergang Future Proof testing: Performance Testen

Na de kick-off stond als eerste onderdeel Performance Testen op het programma. In drie dagdelen hebben we de beginselen geleerd van load, spike, stress, endurance en scalability tests. De eerste dag stond dan ook in het teken van veel theorie- en praktijkvoorbeelden. We kregen te horen (en te zien!) wat voor verkeer er allemaal ‘achter’ je browser plaatsvindt en hoe je dat kunt gebruiken om load te genereren.

We kregen als opdracht om meer te leren over één van de aangewezen performance test tools en dit te presenteren aan de rest. Al snel bleek dat dit soort tools in allerlei soorten en maten komt; van heel gebruiksvriendelijke maar wellicht wat beperkte, tot zeer uitgebreide maar lastig te leren tools. Een ander groot verschil is hoe de load wordt opgebouwd: de ene tool produceert de load client side en de ander maakt gebruik van servers. En dan is er nog het verschil in kosten! Van gratis of goedkoop, tot de prijs van een flinke tweedehands sedan.

Na de korte presentaties kregen we nog een zeer confronterende quiz over wat we de vorige keer geleerd hadden. Via onze telefoon moesten we zo snel mogelijk het juiste antwoord geven. Gezien het aantal goed beantwoorde vragen van de winnaar was niet alles blijven hangen en zou het goed zijn de stof nog een keer door te nemen…

Tot slot zijn we aan de slag gegaan om een werkende load test te scripten in JMeter: eerst onze laptops configureren om onze acties in de browser ‘op te nemen’, daarna de stappen generaliseren en data variabel maken om zo de scripts te variëren.

We hebben gedurende deze drie dagdelen basiskennis opgedaan over de verschillende types performance tests, praktijkvoorbeelden gehoord en de basics geleerd om scripts te schrijven in JMeter. Nu is het van belang om nog veel zelfstudie te doen om onze skills verder uit te breiden!

Robbert Martens en Evert van Hamersveld

Polteq Leergang Future Proof testing

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!