Leaders in software testing

TestNet

Leaders in software testing

TestNet

Polteq was ook in 2017 weer hoofdsponsor van zowel het Voor- als Najaarsevenement van TestNet.

Op maandag 10 juli organiseert TestNet de TestNet Zomer Workshops. In de ochtend geven Marthijs Berfelo en Jeroen Mengerink daar samen namens Polteq de workshop:

Introductie Continuous Integration voor testers

Vrijwel elke organisatie gebruikt tegenwoordig Continuous Integration (CI). Tools als Jenkins, Bamboo of CircleCI zijn eerder regel dan uitzondering. Ontwikkelaars gebruiken Continuous Integration zodat ze minder handmatige stappen nodig hebben om hun code te compileren. Het automatiseren van stappen binnen het ontwikkelproces leidt tot snellere feedback op hun werk. Testers zullen mee moeten gaan met deze ontwikkeling. Maar wat betekent dit nou voor jou? Het is noodzaak om te begrijpen wat er gebeurt bij Continuous Integration en welke invloed dit heeft op het testvak. Denk hierbij aan inzicht krijgen in welke tests er op welk niveau worden uitgevoerd. Het goed begrijpen van Continuous Integration zorgt ervoor dat je efficiënter kunt werken. Daarnaast wordt steeds vaker van je verwacht dat je met Continuous Integration tooling werken om bijvoorbeeld tests automatisch uit te voeren.

Kort gezegd zorgt Continuous Integration er voor dat alle wijzigingen aan de software continu samengebracht worden en het geheel geëvalueerd wordt. Dit levert een continue integratie van de software op met een bijbehorende feedback of deze nog voldoende kwaliteit heeft.

Je wordt door een mix van theorie en praktijk wegwijs gemaakt in de wereld van Continuous Integration. De tool die we bij deze training gebruiken, is Jenkins.

Neem een laptop mee en stap met Marthijs en Jeroen in de wereld van Continuous Integration.

Voor meer informatie over TestNet en inschrijven voor de evenementen: www.testnet.org.

Agenda

Polteq (NL)Printerweg 523821 AD AmersfoortNederlandT +31 (0) 33 277 35 22E info@polteq.com
Polteq (BE)Interleuvenlaan 623001 Heverlee (Leuven)BelgiëT +32 (0) 16 39 48 04E infobe@polteq.com