Testen van cloud services | Polteq, passie voor testen

Het aantal aangeboden cloud services groeit gestaag. Elke organisatie neemt wel één of meerdere diensten uit de cloud af. Dit is niet geheel zonder risico, dus moeten er maatregelen getroffen worden om de risico’s af te dekken. Voor het testen van cloud services heeft Polteq de Cloutest® aanpak ontwikkeld.

Het werkveld voor testers is verbreed. Waar het testen tijdens ontwikkeling al volledig is ingeburgerd, moet bij het gebruik van cloud services ook tijdens selectie en implementatie aan risicobeheersing gedaan worden. De belangrijke punten om op te letten bij het testen zijn:

 • Testen start eerder;
 • Testen heeft meer technische aspecten;
 • Non-functionele aspecten zijn nadrukkelijker aanwezig;
 • Er is altijd sprake van ketentesten;
 • Testen is ook in productie nog nodig.

Doordat bij Polteq al nagedacht is over mogelijke risico’s en bijbehorende maatregelen met betrekking tot het testen bij cloud computing, kan Polteq u op meerdere niveaus van dienst zijn.

Advies over het testen van cloud services

Op gebied van advisering en management kan Polteq u helpen de bewezen aanpak Cloutest® in uw context te plaatsen om zo een testaanpak op maat te maken die zo goed mogelijk binnen uw bedrijf past. Ook kan Polteq u hulp bieden bij selectie van cloud services en leveranciers. Het gebruik maken van services met bijbehorende leveranciers heeft veel overeenkomsten met outsourcing, waar wij al jarenlange ervaring mee hebben.

Testmanagement in de Cloud met Cloutest

De rol van de testmanager wordt breder wanneer het IT-landschap onderdelen uit de cloud omvat. De betrokkenheid begint al bij de selectie van cloud services. De Polteq aanpak Cloutest die alle Polteq test professionals kennen, gaat uitgebreid in op testmanagement in de cloud.

Het testen zelf

Bij de testmaatregelen zijn voor testengineers vele handvatten opgenomen die bij de Polteqers bekend zijn en door hen toegepast kunnen worden. Dus ook uitvoerend bent u bij ons aan het juiste adres.

Het boek

Klik voor meer informatie over de inhoud en de bestelinformatie op onderstaande afbeelding:

Het testen van cloud services

Cloutest®is een geregistreerde merknaam van Polteq

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!