Uitreikingen cheques aan 10 goede doelen | Polteq, specialist in software testen
Delen Printen E-mail

Stichting Wensambulance Limburg

In Nederland is er een bijzondere organisatie die zich inzet voor terminale patiënten en hun families: de Stichting Wensambulance. Deze stichting heeft als doel om de laatste wens van deze patiënten te vervullen, met de hulp van toegewijde vrijwilligers en een eigen ambulance.

Geen wens is te gek voor deze bijzondere groep vrijwilligers, die begrijpen hoe belangrijk het is voor een terminale patiënt en zijn of haar gezin om samen nog een dierbare herinnering te creëren. De Stichting Wensambulance Limburg, is een lokale afdeling van de stichting en richt zich op het vervullen van wensritten voor ernstig zieke of bedlegerige mensen. In deze situaties is regulier vervoer vaak niet meer mogelijk en zijn er weinig alternatieven om de wens van de patiënt in vervulling te laten gaan. De wensambulance biedt dan een uitkomst.


Wat deze organisatie extra bijzonder maakt, is het feit dat ze volledig afhankelijk zijn van vrijwilligers en donateurs. Zonder de belangeloze inzet van deze betrokken mensen zou de stichting niet kunnen functioneren. De vrijwilligers zetten zich met hart en ziel in om terminale patiënten te helpen hun laatste wens te vervullen. Ze dragen zorg voor de patiënt tijdens de wens-rit, waarbij ze vaak worden bijgestaan door verplegers, artsen en specialisten om de veiligheid van de patiënt te waarborgen.

We spraken met Harry Trienekens, werkzaam bij Stichting Wensambulance Limburg. Harry is betrokken bij de promotie van de stichting en geeft ook les aan de vrijwilligers. Daarnaast is hij chauffeur en fungeert hij als monteur voor het klein onderhoud van de ambulance.

Hij vertelde ons dat het vrijwilligerswerk bij de Stichting Wensambulance veel van je vraagt. Het zijn vaak emotionele momenten waarbij dierbaren voor het laatst iets samen kunnen doen waar ze plezier aan beleven. Het vergt dus een zekere mentale veerkracht en stabiliteit om dit werk te kunnen doen. Naast het vervullen van wensen in Nederland beperkt de Stichting Wensambulance zich niet tot de landsgrenzen. De ambulance rijdt door heel Europa, van de Nederlandse kust tot aan landen zoals Hongarije, Engeland en Denemarken. Hierdoor kunnen terminale patiënten niet alleen hun wens in eigen land, maar ook in het buitenland vervullen. Het creëren van bijzondere herinneringen kent geen grenzen voor de Stichting Wensambulance.

Onze donatie aan de stichting zal worden gebruikt om de brancard te renoveren die vaak gebruikt wordt om terminale patiënten naar het strand te vervoeren. Op deze manier kunnen ze nog één keer genieten van de zee voordat ze hun laatste fase ingaan.
De Stichting Wensambulance is een lichtpuntje voor terminale patiënten en hun families. In een tijd die gekenmerkt wordt door verdriet en moeilijke momenten, biedt de stichting hoop, vreugde en worden waardevolle herinneringen geschapen. Bezoek hun website voor meer informatie: www.wensambulancelimburg.nl.

 

Hersenstichtig

De Hersenstichting zet zich volledig in voor gezonde hersenen voor iedereen.

Je hebt maar één paar hersenen. Ze definiëren wie je bent en wat je kunt. Zonder erbij stil te staan, zijn ze essentieel bij alles wat je doet, denkt en voelt. Het is angstaanjagend om te bedenken wat er kan gebeuren als er iets mis is met je hersenen…

Helaas is gezonde hersenfunctie niet vanzelfsprekend. Meer dan vier miljoen mensen in Nederland lijden aan een hersenaandoening. Van dementie, de ziekte van Parkinson, een beroerte, depressie en migraine tot hersenletsel na een ongeluk. Dit verandert niet alleen hun eigen leven drastisch, maar ook dat van hun naasten. Fysiek, mentaal en sociaal.

Er zijn talloze verschillende hersenaandoeningen. De Hersenstichting streeft ernaar er voor iedereen te zijn en – indien mogelijk – iedereen te helpen. Ze blijven onderzoek doen naar het voorkomen en behandelen van aandoeningen, en zorgen ervoor dat mensen met een hersenaandoening kunnen deelnemen aan de samenleving. Wanneer er (nog) geen behandeling is die de voortgang van jouw specifieke hersenaandoening kan stoppen of vertragen, is leren omgaan met de gevolgen vaak de enige optie.

Onze collega Linda Vreeswijk kan hierover meepraten. Om deze zeer persoonlijke reden heeft zij de Hersenstichting voorgedragen als ontvanger van de Polteq-donatie vanuit de Unit ZuidWest/Rotterdam.

Onlangs had zij de eer om de Polteq-cheque te overhandigen aan Cathelijne Haga, fondsenwerver voor de Hersenstichting. Naast haar rol als fondsenwerver heeft Cathelijne zelf ervaring met hersenaandoeningen. Linda vertelde haar dat ze enorm veel gehad heeft aan alle informatie die te vinden is op de website van de Hersenstichting. Dit heeft haar geholpen om haar soms ‘beperkte batterij’ uit te leggen aan haar familie, vrienden en collega’s.

“De donatie van Polteq draagt bij aan het financieren van onderzoek en innovaties, het verstrekken van voorlichting en het agenderen van het belang van onze hersenen. Op deze manier bereiken we steeds meer mensen.”

Stichting Still

Stichting Still Fotografie is een non-profitorganisatie die kosteloos fotoreportages aanbiedt aan families met ernstig zieke kinderen of ouders.
Ze verzorgen ook de fotografie van zieke, stervende of overleden baby’s vanaf de 12e week van de zwangerschap. De fotografie vindt plaats in ziekenhuizen en andere locaties, zoals thuis. Zowel ouders als ziekenhuizen kunnen altijd kosteloos gebruikmaken van de fotografiediensten. Dankzij de vrijwillige inzet van ongeveer 130 fotografen met een hart van goud, is Still Fotografie actief in heel Nederland.

We spraken met Regien Wienen, penningmeester van Stichting Still. Zij legde uit dat de stichting 24/7 kosteloos foto’s maakt van zeer waardevolle momenten voor families. Bij spoedaanvragen is er meestal binnen een uur een fotograaf ter plaatse, of het nu in het ziekenhuis is of bij mensen thuis. De fotograaf maakt een reportage van het gezin op een natuurlijke manier, zonder flitsen. Zodra “de rust” is teruggekeerd, is er tijd om gedetailleerde foto’s van het kindje te maken. Uiteraard gebeurt dit alles met veel respect voor het kindje en de ouders.

De fotograaf legt de meest dierbare herinneringen met liefde vast, zonder dat er financiële verplichtingen zijn voor het gezin. Een fotoreportage op locatie brengt echter gemiddeld €80 aan kosten met zich mee. Daarom is een mooie donatie zoals die van Polteq zeer welkom! Dankzij Polteq kan Stichting Still dus zes gezinnen een onbetaalbaar mooie herinnering geven.

 

Henuki

Hoe mooi is het, wanneer je op een doordeweekse woensdagavond twee bevlogen mensen blij kan maken met een bijdrage voor hun goede doel?
Op 10 mei jl. bezochten onze Unitmanager Bjorn van den Brink met collega François de initiatiefnemers van Henuki;  Jan Dick en Helena Meijerink in Kuinre. Na een periode van werken in Peru voor hun organisatie, die kinderen met een beperking in het Amazonegebied ondersteunt, waren ze weer even terug in Nederland. Jan en Helena verblijven al acht jaar lang vijf maanden per jaar in Peru om voor ‘hun’ kinderen te zorgen. De naam van deze bijzondere organisatie is Henuki, een samenvoeging van de namen van Helena en twee Peruaanse vrouwen die als vrijwilligers betrokken zijn bij hun werk.

Overleven als mens in het Amazonegebied is een uitdaging. De hoge temperaturen, de luchtvochtigheid en vooral de waterstanden tijdens het regenseizoen maken het een moeilijke omgeving om in te wonen. Bovendien is er een hoog percentage werkloosheid en worden er veel kinderen geboren met één of meerdere handicaps.
Jan en Helena hebben zich toegewijd aan het verbeteren van de omstandigheden voor deze kinderen, zodat ze een goede start in het leven kunnen maken. Ze organiseren scholing en zorgen voor hulpmiddelen voor gehandicapte kinderen. Daarnaast helpen ze volwassenen met voedselpakketten en een startkapitaal voor het opzetten van een eigen bedrijf. Ze financieren hun werk met donaties, de verkoop van in Peru gemaakte artikelen in Nederland, België en Duitsland, en door medische artikelen vanuit Nederland mee te nemen naar Peru.
Dankzij een donatie van 500 euro namens Polteq kan Henuki meerdere Peruaanse families helpen een vliegende start te maken met hun eigen bedrijf. Een deel van het geld wordt ook besteed aan schoolgeld en gezondheidszorg.

Voor François was de keuze voor dit goede doel eenvoudig. Aangezien Jan en Helena familie zijn, stond dit goede doel snel op zijn radar. Na vorig jaar net niet geselecteerd te zijn als het gekozen goede doel, is het dit jaar wel gelukt namens de Polteq Unit Noord het geldbedrag aan Henuki te overhandigen. Voor meer informatie over het werk van Jan en Helena in Peru, kun je op de website www.Henuki.nl kijken. Hier vind je meer uitleg over hun activiteiten.

OverKop

OverKop is een organisatie in België die zich specifiek richt op het ondersteunen van jongeren tussen de 12 en 25 jaar die het moeilijk hebben. Met verschillende centra verspreid over Vlaanderen biedt OverKop laagdrempelige ondersteuning aan jongeren in de vorm van gesprekken met psychologen en een breed scala aan activiteiten. Het primaire doel van OverKop is om de mentale gezondheid van jongeren te verbeteren en te voorkomen dat problemen verergeren. De organisatie is erop gericht om jongeren te helpen op een positieve manier om te gaan met stress, angst, depressie en andere mentale gezondheidsproblemen.

Onlangs heb ik zelf een bezoek gebracht aan het OverKop-huis in Tienen, waar ik de eer had om een cheque te overhandigen. Bij OverKop zijn tijdens de openingsuren gemiddeld tussen de 20 en 40 jongeren aanwezig en werkt nauw samen met lokale partners. Naast individuele ondersteuning organiseert OverKop ook diverse activiteiten, zoals workshops waar jongeren nieuwe vaardigheden kunnen leren, lezingen en ontspanningsactiviteite, zoals een bar, een biljarttafel en een pingpongtafel. 

Op de foto kan je zien dat de jongeren enthousiast waren dat ze de cheque in ontvangst mochten nemen.

De recent ontvangen donatie zal worden gebruikt voor publiciteitsdoeleinden, zodat nog meer jongeren de weg naar OverKop kunnen vinden. Deze ondersteuning zal niet alleen ten goede komen aan het huis in Tienen, maar ook aan de andere centra in Vlaanderen.
Kortom, OverKop speelt een belangrijke rol in België als het gaat om het verbeteren van de mentale gezondheid van jongeren. Door laagdrempelige en toegankelijke ondersteuning te bieden, hoopt de organisatie bij te dragen aan de ontwikkeling van een gezonde en veerkrachtige generatie jongeren. Het is fijn dat Polteq om op deze manier kan bijdragen aan de missie van OverKop en zo de jongeren te ondersteunen.

KiKa

Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie is afgelopen tijd veelvuldig in het nieuws geweest om geld in te zamelen voor zogenaamde clean rooms. Deze zijn noodzakelijk voor het toepassen van immunotherapie, een zeer succesvolle behandeling voor kinderen met kanker waardoor hun genezingskennis toeneemt. Een van de belangrijke financiële bronnen voor het Prinses Máxima Centrum is Kinderen Kankervrij (KiKa). Om dit fantastische doel te ondersteunen heeft Polteq-collega Hans Rombouts het initiatief genomen om de Polteq-donatie van onze vestiging in Deventer aan hen te schenken.

Vorige maand is Hans bij Kika in Amsterdam op bezoek geweest waar hij werd ontvangen door Wilma. Vanuit KiKa begeleidt zij dit soort acties door donateurs.

“Donaties worden voornamelijk besteed aan onderzoeksprojecten, de bouw/verbouwing van het Prinses Maxima Centrum en de kosten voor alle onderzoekers. Daarnaast wordt dit geld ook besteed aan voorlichting en campagnes over kinderkanker. Ook wilde ze benadrukken dat er veel vrijwilligers zijn, die door het hele land voorlichting geven of helpen bij de campagnes en goede doelen acties.

Wilma heeft de cheque van Polteq met dankbaarheid in ontvangst genomen en zal deze een mooie plaats geven in het kantoor van KiKa. We zijn ervan overtuigd dat onze donatie goed besteed zal worden.”

Ronald McDonald Huis Maastricht

Onlangs is Bram Bronneberg (Manager Operations bij Polteq) hartelijk ontvangen door Aagje Wevers (Manager) en Patricia Messing-Schuyling (Assistent Manager) in het Ronald McDonald Huis in Maastricht. Het Huis wat hij met zijn gezin in 2018 als warm thuis heb mogen ervaren. Deze dames zorgen samen met hun collega MT leden en vrijwilligers dat de gasten, waarvan hun zieke kind in het MUMC verblijft, zich helemaal op hun gemak voelen tijdens hun verblijf in het Ronald McDonald Huis.

Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt er al meer dan 35 jaar voor dat zieke kinderen en hun familie dicht bij elkaar kunnen zijn. Zieke kinderen voelen zich namelijk beter met hun ouders, broertjes en zusjes in de buurt. Ouders houden de zorg beter vol met een rustplek dicht bij hun zieke kind. In Nederland heeft het fonds 11 huizen verspreid over het land die dit bieden en hebben ze in 2022 55.757 overnachtingen kunnen faciliteren!

“Mijn vrouw, oudste zoon en ik hebben aan den lijve ondervonden hoe belangrijk het warme thuis dichtbij je zieke kind kan zijn. Dit hebben wij mogen ervaren bij de vroeggeboorte van onze jongste zoon Cas. Die besloot in de 30e week niet meer te kunnen wachten en wilde ons graag al ontmoeten.

Onze donatie van €500,- wordt gebruikt om ruim een week aan overnachtingen voor een gezin mogelijk te maken in het Ronald McDonald huis Maastricht. Voor een gezin kost een overnachting €15,-, maar de daadwerkelijk kosten liggen veel hoger namelijk op €75,-. Het verschil van €60,- wordt door donateurs zoals wij bijgelegd.”

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

    Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

    Hoe wij dat doen?
    Lees meer
    Focus
    Focus
    Vakmanschap
    Vakmanschap
    Kennisdeling
    Kennisdeling
    Persoonlijk
    Persoonlijk
    Lokaal
    Lokaal
    Oprecht
    Oprecht
    Plezier
    Plezier
    Meer
    Deze website is gerealiseerd door Webheads.

    Neem contact op!