Future Proof testing: Security testing | Polteq, specialist in software testen
Delen Printen E-mail

Security testing

Het derde onderwerp dat aan bod is gekomen in de Future Proof Leergang is Security testing. De eerste dag was opgesplitst in een deel theorie en een deel demo’s en praktische oefeningen. De eerste demo vond direct al na de start plaats: we hadden amper onze laptops opgestart of we waren al gehackt.

Tijdens de eerste middag is o.a. het OSI (Open System Interconnection) model aan bod gekomen. Dit is een model voor netwerkcommunicatie, waar elke laag een functie van het netwerk voorstelt. Op al deze lagen kunnen vulnerabilities aanwezig zijn, waar middels een exploit misbruik van gemaakt kan worden. Verder zijn er nog zaken als de CIA triad , encryption, en de google hacking database ter sprake gekomen. Laatstgenoemde is een leuke tool om even mee te spelen, je zult versteld staan met hoeveel verkeers-/beveiligingscamera’s je zomaar mee kunt kijken. Sommige zijn zelfs te besturen!Leergang Future Proof testing. Dit keer: security testing

 Als huiswerk kregen we een website mee waar je kunt oefenen met hacken. Hier maak je spelenderwijs kennis met zaken als XSS en SQL insertion. Het was bij vlagen vrij pittig, maar tevens ook erg leuk om te doen. In het derde dagdeel werd het huiswerk doorgenomen en werd er aan de hand van live opdrachten dieper ingegaan op deze onderwerpen.

Al met al was het een goede combinatie van theorie en praktijk, waarin het gebrek aan Security en daarmee ook het nut van Security testing duidelijk is geworden!

Arno Krulder

Polteq Leergang Future Proof testing

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!