How to Test Refactoring | Polteq, specialist in software testen
Delen Printen E-mail

In dit artikel licht Jeroen Mengerink toe hoe het testen bij refactoring in zijn werk gaat. Veel van de controle of er functioneel niets gewijzigd is in een gerefactored component zal met unit tests gedaan kunnen worden. Jeroen licht verschillende situaties rondom unit tests toe: code waarbij nog geen unit tests zijn, code met lage kwaliteit unit tests en code met goede unit tests. Het is niet voldoende om alleen het aangepaste stuk code te testen om aan te tonen dat er niets veranderd is. De gewijzigde component moet namelijk altijd in een groter geheel ook nog blijven werken. Continue regressietests dragen hier aan bij, waarbij gelet moet worden op een schaalbare testset en welke scope voor de test belangrijk is.

Lees hier het volledige artikel…

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook bellen:

+31 (0) 33 277 35 22 (Nederland)
+32 (0) 16 39 48 04 (België)

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor een correcte afhandeling van uw vraag. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring.

  Hoe wij dat doen?
  Lees meer
  Focus
  Focus
  Vakmanschap
  Vakmanschap
  Kennisdeling
  Kennisdeling
  Persoonlijk
  Persoonlijk
  Lokaal
  Lokaal
  Oprecht
  Oprecht
  Plezier
  Plezier
  Meer
  Deze website is gerealiseerd door Webheads.

  Neem contact op!