Polteq Conferentie Track 1 | Polteq, specialist in software testen
Polteq Conferentie Track 1

 

11:00 uur  |  Zaal 3 & 4

Data analyse – je ziet het pas als je het door hebt

Wim ten Tusscher

Traditioneel bestond rechercheren binnen de politie uit het vinden van bewijsmateriaal om uiteindelijk bij de daders van een misdaad uit te komen. Met het kraken van EncroChat en andere door criminelen veilig gewaande chatdiensten is die methode op de kop gezet. De gehackte berichten bevatten naast veel bewijslast voor lopende zaken ook bewijslast voor nog onbekende zaken. Maar hoe vinden ze die in de enorme databrij? Data analyse en data science zijn hier de key succesfactoren.

In ons testvak staan wij voor dezelfde uitdagingen. Er is steeds meer functionaliteit en steeds minder documentatie. Bugs zitten verstopt in een brij aan observaties waarin het verschil tussen gewenst en ongewenst gedrag vaak lastig is te vinden. De vraag is dus, hoe krijg je de bugs scherp en vind je de root-cause?

Of we zien in onze opdracht dat testen niet optimaal verloopt maar alleen als we precies weten waardoor dat komt, kunnen we efficiënt verbeteren.

In deze presentatie ga ik dieper op deze vraagstukken in en deel ik mijn inzichten, technieken en praktische tips die je als tester helpen om snel een scherp inzicht te krijgen in de vele data die dagelijks op ons pad komt. Want: je ziet het pas als je het door hebt!

Deze website is gerealiseerd door Webheads.

Neem contact op!