Leaders in software testing

Test Improvement 4 Agile

Leaders in software testing

Test Improvement 4 Agile

Test Improvement 4 Agile
Agile
Jeroen Mengerink 7 januari 2013
0 reacties

Softwareontwikkeling wordt steeds meer Agile. Grenzen tussen functies vervagen en medewerkers pakken verschillende rollen op. Veel organisaties moeten even zoeken hoe en waar het testen in deze nieuwe werkwijze ingepast moet worden. Met Test Improvement Agile kan snel inzicht verkregen worden in het volwassenheidsniveau van het testen in Agile context. TI4Agile geeft vervolgens aan hoe de organisatie met de invoering van good practices naar een volgend volwassenheidsniveau kan groeien. De aanpak is uitermate geschikt voor organisaties die net beginnen met Agile, maar zeker ook voor organisaties die al de nodige ervaring met Agile hebben. De door Polteq ontwikkelde aanpak voor het verbeteren van testen in Agile omgevingen TI4Agile stelt testen in staat de noodzakelijke bijdrage te leveren aan het resultaat van Agile softwareontwikkeling.

Wat is anders bij Agile?

De basis voor testen binnen Agile is gestructureerd testen. Door het flexibeler en creatiever toepassen van de kennis en vaardigheden wordt een belangrijke stap gezet in de richting van Agile testen. Nadat medewerkers zich de Agile normen en waarden hebben eigen gemaakt kunnen zij optimaal bijdragen aan het testen in Agile context.

Bij de overgang naar Agile werken komt de nadruk meer op individuen te liggen en minder op processen. Medewerkers gaan meerdere rollen vervullen. Een tester helpt ook bij het bouwen en ontwerpen en iedereen draagt bij aan testen. Dit vergt teamwerk en goede communicatie. TI4Agile sluit hier op aan met veel aandacht voor menselijke aspecten.

Hoe werkt TI4Agile?

Voor het verkrijgen van inzicht in het testen wordt een assessment uitgevoerd. Bij TI4Agile wordt daarbij gelet op twaalf aandachtsgebieden. Per aandachtsgebied zijn controlevragen gedefinieerd om het volwassenheidsniveau per gebied vast te stellen. Het resultaat van een assessment wordt zichtbaar gemaakt door middel van een volwassenheidsmatrix. Vervolgens wordt naar aanleiding van dit resultaat een verbeterplan gemaakt.


Hoe kan Polteq helpen?

Voor het toepassen van TI4Agile, een innovatie uit eigen keuken, kan Polteq putten uit:

  • een sterke positie in testen;
  • uitgebreide ervaring met TPI;
  • praktijkervaring in Agile projecten.

Ervaren consultants van Polteq voeren een TI4Agile assessment uit. Naar aanleiding van het resultaat zullen zij quick wins en good practices voorstellen die het Agile testen naar het gewenste volwassenheidsniveau brengen.

Met TI4Agile zorgt Polteq dat:

  • productkwaliteit omhoog gaat;
  • continue verbetering plaatsvindt;
  • Agile softwareontwikkeling efficiënter wordt.

Reageren

Om SPAM te voorkomen wordt uw bericht na goedkeuring door de webmaster geplaatst.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Onderwerpen

Laatste reacties

FAIL = first attempt in learning, die ga ik onthouden!
› Lees verder

Simone

Kort maar goed verhaal, Hapte
› Lees verder

Roel.Valkema@hetnet.nl

Succes met de 2e helft!
› Lees verder

Wim
Polteq (NL)Printerweg 523821 AD AmersfoortNederlandT +31 (0) 33 277 35 22E info@polteq.com
Polteq (BE)Interleuvenlaan 623001 Heverlee (Leuven)BelgiëT +32 (0) 16 39 48 04E infobe@polteq.com