Leaders in software testing

Mijn eerste teststappen…

Leaders in software testing

Mijn eerste teststappen…

Mijn eerste teststappen…
Praktijkverhalen
Kristel Ribbe 30 april 2019
0 reacties

Starten in de IT met het traineeship van Polteq

Na zeven weken in de masterclass is het dan zover. De eerste stappen voor mij als Junior Test Engineer. Best gek eigenlijk. Voor het begin van de opleiding wist ik nog niets van software testen. Toen waren termen zoals Agile, Datacombinatie testen en Testautomatisering nog vage begrippen. Nu, na de opleiding van bijna twee maanden, heb je er ineens een bak kennis bij en kun je aan de slag als tester.

Mijn eerste opdracht vind ik gelijk heel erg leuk. Werkervaring opdoen bij de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ik mag de afdeling Functioneel Beheer helpen met het testen van de nieuwe corporate website en het intranet. Daarnaast ben ik bezig met het overzetten van de bestaande regressietest, weer zo’n nieuwe term, naar een automatiseringstool Een mooie kans om theorie om te zetten naar leren in de praktijk.

Meteen productief

Ik ben nu een paar weken bezig in de ‘echte’ testwereld. Wat mij voornamelijk opvalt, is dat ik mee kan draaien met de rest van het team. Ik snap waar ze het over hebben en ik begrijp waar ik zelf mee bezig ben. Sterker nog; ik kan zelfs deelnemen aan de gesprekken en af en toe iets toevoegen waar het team nog niet eerder aan gedacht had. Kortom, ik kan met de kennis die ik heb opgedaan tijdens de opleiding, meteen een productieve bijdrage leveren.Het traineeship software tester van Polteq: een mooie kans om te starten in de IT

Met het Polteq traineeship software tester heb ik een ultieme kans gekregen om als beginner te starten in de IT wereld. De opleiding is intensief, maar zeker de moeite waard. Je krijgt zoveel kennis en nieuwe contacten erbij die waardevol zijn voor de toekomst. Vanaf dag 1 merk je dat Polteq als werkgever betrokken is bij zijn medewerkers door de oprechte interesse die getoond wordt door iedereen binnen het bedrijf. Ik ben in ieder geval ontzettend blij dat ik bij Polteq aan de slag kan als Software tester en heb nu al zin in de volgende trainingen en opdrachten!

Kristel Ribbe

Wil jij ook software tester worden? Ons volgende traineeship om te starten in de IT begint in september! Aanmelden kan nu al.

Reageren

Om SPAM te voorkomen wordt uw bericht na goedkeuring door de webmaster geplaatst.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Onderwerpen

Laatste reacties

FAIL = first attempt in learning, die ga ik onthouden!
› Lees verder

Simone

Kort maar goed verhaal, Hapte
› Lees verder

Roel.Valkema@hetnet.nl

Succes met de 2e helft!
› Lees verder

Wim
Polteq (NL)Printerweg 523821 AD AmersfoortNederlandT +31 (0) 33 277 35 22E info@polteq.com
Polteq (BE)Interleuvenlaan 623001 Heverlee (Leuven)BelgiëT +32 (0) 16 39 48 04E infobe@polteq.com