Leaders in software testing

Performance Testen, het eerste onderdeel van leergang Future Proof testing

Leaders in software testing

Performance Testen, het eerste onderdeel van leergang Future Proof testing

Performance Testen, het eerste onderdeel van leergang Future Proof testing
Technical testing
Robbert Martens en Evert van Hamersveld 6 juni 2017
0 reacties

Het eerste onderdeel van de leergang Future Proof testing: Performance Testen

Na de kick-off stond als eerste onderdeel Performance Testen op het programma. In drie dagdelen hebben we de beginselen geleerd van load, spike, stress, endurance en scalability tests. De eerste dag stond dan ook in het teken van veel theorie- en praktijkvoorbeelden. We kregen te horen (en te zien!) wat voor verkeer er allemaal ‘achter’ je browser plaatsvindt en hoe je dat kunt gebruiken om load te genereren.

We kregen als opdracht om meer te leren over één van de aangewezen performance test tools en dit te presenteren aan de rest. Al snel bleek dat dit soort tools in allerlei soorten en maten komt; van heel gebruiksvriendelijke maar wellicht wat beperkte, tot zeer uitgebreide maar lastig te leren tools. Een ander groot verschil is hoe de load wordt opgebouwd: de ene tool produceert de load client side en de ander maakt gebruik van servers. En dan is er nog het verschil in kosten! Van gratis of goedkoop, tot de prijs van een flinke tweedehands sedan.

Na de korte presentaties kregen we nog een zeer confronterende quiz over wat we de vorige keer geleerd hadden. Via onze telefoon moesten we zo snel mogelijk het juiste antwoord geven. Gezien het aantal goed beantwoorde vragen van de winnaar was niet alles blijven hangen en zou het goed zijn de stof nog een keer door te nemen…

Tot slot zijn we aan de slag gegaan om een werkende load test te scripten in JMeter: eerst onze laptops configureren om onze acties in de browser ‘op te nemen’, daarna de stappen generaliseren en data variabel maken om zo de scripts te variëren.

We hebben gedurende deze drie dagdelen basiskennis opgedaan over de verschillende types performance tests, praktijkvoorbeelden gehoord en de basics geleerd om scripts te schrijven in JMeter. Nu is het van belang om nog veel zelfstudie te doen om onze skills verder uit te breiden!

Robbert Martens en Evert van Hamersveld

Reageren

Om SPAM te voorkomen wordt uw bericht na goedkeuring door de webmaster geplaatst.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Onderwerpen

Laatste reacties

Zeer interessant interview
› Lees verder

Vaassen Joffrey

Beste Amresh, Bedankt voor je reactie. Jouw vraag is doorgestuurd naar onz...
› Lees verder

polteq

Ik wil me graag aanmelden voor het traineeship maar de webpagina Trainee So...
› Lees verder

Amresh Bandhoe
Polteq (NL)Printerweg 523821 AD AmersfoortNederlandT +31 (0) 33 277 35 22E info@polteq.com
Polteq (BE)Interleuvenlaan 623001 Heverlee (Leuven)BelgiëT +32 (0) 16 39 48 04E infobe@polteq.com