Leaders in software testing

Ook zonder IT opleiding software tester worden

Leaders in software testing

Ook zonder IT opleiding software tester worden

Ook zonder IT opleiding software tester worden
Praktijkverhalen
28 mei 2019
0 reacties

Toen ik een Facebookadvertentie voorbij zag komen over het Traineeship Software Tester van Polteq, was ik meteen enthousiast. Ik heb geen IT-opleiding, maar in mijn vorige werk (als communicatiemedewerker) werkte ik al veel met digitale tools zoals content management systemen. De techniek daarachter vond ik toen ook al heel interessant. Een carrière in de IT was voor mij dus een logische richting.

De interne opleiding van het traineeship

Een analytische toets en twee gesprekken later mocht ik beginnen aan de opleiding. In bijna twee maanden heb ik samen met de andere trainees heel veel geleerd over gestructureerd testen met testtechnieken, certificaten gehaald van de International Software Testing Qualifications Board (ISTQB), Context Driven Testing (met lego-auto’s!), de basis van testautomatisering en nog veel, veel meer.

De meeste trainees hadden, net zoals ik, geen opleiding in de IT. Voorkennis is dus niet vereist, affiniteit met IT wel. Het was een intensieve, maar ook heel gezellige tijd. Na de interne opleiding had ik echt zin om aan de slag te gaan bij een opdracht. Ik wilde mijn kennis in de praktijk gaan brengen en daar verder leren.

Eerste opdracht

De dag na de opleiding kon ik al starten bij mijn eerste opdracht. Ik ben onderdeel van het Digital ontwikkelteam. We werken Agile/Scrum en zijn bezig met de ontwikkeling en het testen van heel uiteenlopende producten voor de website. Afgelopen tijd hebben we bijvoorbeeld gewerkt aan een nieuw menu, formulieren met allerlei validaties en een format voor een enquête met tips afgestemd op antwoorden van de invuller. Maar ook de upgrade van het content management systeem (gaat er niks bestaands stuk?) en het inregelen van correct meten van paginabezoeken.

Een ander belangrijk onderdeel van mijn opdracht is testautomatisering. Bij de klant is ook een andere Polteqer ingezet en samen automatiseren we zoveel mogelijk (website)tests. De afwisseling tussen allerlei features voor de website en het automatiseren vind ik erg leuk. Ik heb het er erg naar mijn zin en leer elke dag weer veel bij. In mijn opdracht merkte ik trouwens al snel dat het Traineeship een goede voorbereiding biedt. Veel dingen die behandeld waren, kon ik snel gaan toepassen.

Door blijven ontwikkelen

Naast leren in de praktijk krijg ik via Polteq ook de mogelijkheid om me via cursussen en trainingen te blijven ontwikkelen. Onlangs heb ik bijvoorbeeld de Automation Bootcamp gevolgd. Samen met 11 andere Polteqers heb ik in 5 dagen veel geleerd over testautomatisering. En binnenkort ga ik me verdiepen in de beveiliging van software bij de training Security Testing.

Geen moment spijt

Het is natuurlijk best een grote stap, zo’n carrièreswitch! Tijdens de interne opleiding had ik al het idee dat ik een goede keus had gemaakt. Maar uiteindelijk weet je in de praktijk pas hoe het écht is en of het bij je past. Gelukkig kan ik nu, met ongeveer een half jaar praktijkervaring, nog steeds zeggen dat ik geen moment spijt heb van deze beslissing. Integendeel, ik ben heel blij dat ik de stap heb genomen om software tester te worden!

Overweeg jij ook een carrièreswitch naar de IT? Kijk op onze webpagina of het traineeship software tester van Polteq iets voor jou is. In september starten wij weer met een nieuw traineeship.

Reageren

Om SPAM te voorkomen wordt uw bericht na goedkeuring door de webmaster geplaatst.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Onderwerpen

Laatste reacties

FAIL = first attempt in learning, die ga ik onthouden!
› Lees verder

Simone

Kort maar goed verhaal, Hapte
› Lees verder

Roel.Valkema@hetnet.nl

Succes met de 2e helft!
› Lees verder

Wim
Polteq (NL)Printerweg 523821 AD AmersfoortNederlandT +31 (0) 33 277 35 22E info@polteq.com
Polteq (BE)Interleuvenlaan 623001 Heverlee (Leuven)BelgiëT +32 (0) 16 39 48 04E infobe@polteq.com