Leaders in software testing

Nieuwe training: exploratory testen

Leaders in software testing

Nieuwe training: exploratory testen

Nieuwe training: exploratory testen
Testopleidingen
25 februari 2019
0 reacties

In het huidige Agile werken ligt de nadruk bij testen heel sterk op testautomatisering. Daarbij wordt voorbijgegaan aan het feit dat computers alleen maar datgene doen wat ze is opgedragen. Ze zijn dus sterk in het vaststellen van afwijkingen op het verwachte gedrag. Echter, in elk product van enige complexiteit is het onmogelijk om het volledige gedrag van te voren te voorspellen! Met alleen geautomatiseerde tests is er een grote kans dat we belangrijke bugs missen omdat we er niet naar op zoek gaan omdat we ze niet verwachten! Er mist dus nog een belangrijke component in de agile teststrategie als je alleen geautomatiseerd test.

ECHT goed testen ontstaat als je naast geautomatiseerd testen, het product onderzoekt en uitdaagt op een creatieve manier. Dan kijk je niet alleen of het product doet wat het doen moet, maar ook of het product onverwacht gedrag bezit en of het robuust is. Door het product kundig te onderzoeken kun je het product ECHT leren kennen en ook productgedrag ontdekken waarvan je niet weet dat je het niet weet, maar dat zomaar erg ongewenst kan zijn! Dit is het terrein van de creatieve, menselijke tester, dit is het vakgebied exploratory testen!

In de training Exploratory testen leer je op een interactieve wijze de theorie en vaardigheden om professioneel exploratory te testen zodat je meer waarde kunt toevoegen aan je team en het product door de belangrijke bugs te vinden die een computer niet kan vinden. Met exploratory testen voed je ook testautomatisering met belangrijke, nieuwe testideeën.

Als je wilt weten wat je nog niet weet over exploratory testen, als je wilt ervaren hoeveel effectiever en leuker testen wordt als je je creatieve kant mee laat testen dan is dit de training voor jou.

Wat kun je verwachten in deze training?

  • Je leert praktisch toepasbare theorie en doet veel oefeningen met een uitdagend Lego Mindstorms product
  • Je leert je rechter, creative, hersenhelft te gebruiken bij het testen waardoor testen beter en ook leuker wordt
  • Na de training ben je in staat om aan sceptici van exploratory testen uit te leggen wat het verschil is tussen professioneel exploratory testen en monkey / JanBoerenFluitjes testen

De eerstvolgende training Exploratory testen vindt plaats op 24 en 25 juni. Aanmelden hiervoor kan op deze pagina.

Reageren

Om SPAM te voorkomen wordt uw bericht na goedkeuring door de webmaster geplaatst.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Onderwerpen

Laatste reacties

Kort maar goed verhaal, Hapte
› Lees verder

Roel.Valkema@hetnet.nl

Succes met de 2e helft!
› Lees verder

Wim

Hoi Evie, ik zie jouw verhaal voorbij komen. Wat gaaf! Wat ontzettend fijn ...
› Lees verder

Nicolette
Polteq (NL)Printerweg 523821 AD AmersfoortNederlandT +31 (0) 33 277 35 22E info@polteq.com
Polteq (BE)Interleuvenlaan 623001 Heverlee (Leuven)BelgiëT +32 (0) 16 39 48 04E infobe@polteq.com