Leaders in software testing

Junior software testers beginnen aan hun stage

Leaders in software testing

Junior software testers beginnen aan hun stage

Junior software testers beginnen aan hun stage
Testopleidingen
4 maart 2019
0 reacties

Voor onze trainees, die op 7 januari jl. aan hun traineeship Software Tester bij Polteq begonnen, zit het eerste gedeelte er op. Zij hebben het interne gedeelte, een opleiding van zeven weken, afgerond.

In deze zeven weken is natuurlijk veel aandacht besteed aan de grondbeginselen van het testen van informatiesystemen. Ook het testen in Agile/Scrum en minder gestructureerde omgevingen kwam aan bod. Daarnaast is nadrukkelijk aandacht besteed aan de technische aspecten van testen. Zo zijn er trainingsdagen geweest voor onder andere security en performance testen, het testen van mobiele apps, testautomatisering en Java voor testers. Tijdens de training hebben de trainees het ISTQB Foundation en ISTQB Agile Tester Extension examen afgelegd. En uiteraard is zijn ook de communicatieve vaardigheden en andere soft skills getraind.

De zeven junior software testers van de “Class of January 2019” gaan nu beginnen aan hun stage bij een van onze klanten.

Een paar reacties van onze trainees:

Kristel:

“Met het Polteq traineeship Software Tester heb ik een super gave kans gekregen om te starten in de IT wereld. Na twee maanden intensieve interne training heb ik een brede basis gekregen om direct te starten in een testopdracht. De interne opleiding is intensief, maar zeker de moeite waard; je krijgt zoveel kennis en nieuwe contacten erbij die waardevol zijn voor de toekomst. Polteq als werkgever is betrokken bij haar medewerkers dat merk je vanaf dag één.”

Lieke:

“De interne opleiding van het traineeship was een intensieve periode waarin ik ontzettend veel heb geleerd. De betrokkenheid van alle trainers en andere collega’s van Polteq was heel groot, daardoor was er alle ruimte om te leren en ook om fouten te maken. Na de interne opleiding mocht ik meteen beginnen met mijn eerste opdracht als junior software tester. Met dit traineeship heb ik een hele mooie stap gemaakt in mijn beginnende IT-carrière.”

Polteq leidt al sinds 2007 young professionals op tot software testers. Het traineeship Software Tester, dat een combinatie is tussen een interne opleiding en een praktijkstage, is de ideale uitgangspositie voor mensen die de ambitie hebben als testspecialist, technisch tester, testconsultant of testmanager binnen de ICT werkzaam te zijn.

Het eerstvolgende Traineeship Software Tester van Polteq start in september 2019.

Reageren

Om SPAM te voorkomen wordt uw bericht na goedkeuring door de webmaster geplaatst.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Onderwerpen

Laatste reacties

Kort maar goed verhaal, Hapte
› Lees verder

Roel.Valkema@hetnet.nl

Succes met de 2e helft!
› Lees verder

Wim

Hoi Evie, ik zie jouw verhaal voorbij komen. Wat gaaf! Wat ontzettend fijn ...
› Lees verder

Nicolette
Polteq (NL)Printerweg 523821 AD AmersfoortNederlandT +31 (0) 33 277 35 22E info@polteq.com
Polteq (BE)Interleuvenlaan 623001 Heverlee (Leuven)BelgiëT +32 (0) 16 39 48 04E infobe@polteq.com