Leaders in software testing

Hoe ik software tester werd…

Leaders in software testing

Hoe ik software tester werd…

Hoe ik software tester werd…
Werken bij Polteq
Lieke ten Voorde 15 april 2019
0 reacties

Lieke ten Voorde startte in januari in het Traineeship Software Tester van Polteq. In deze blog post beschrijft zij hoe ze bij Polteq terechtkwam en welk carrièrepad zij bewandelde.

Hoe ik software tester bij Polteq werd... Lieke ten Voorde

Lieke ten Voorde

Op 7 januari startte ik met de interne opleiding van het Traineeship Software Tester van Polteq, een unieke kans om binnen korte tijd veel te leren over testen. Daarvoor was ik al een tijdje bezig met een carrière-switch naar de IT. Waarom? Allereerst omdat ik meer uitdaging zocht en omdat ik merkte dat ik bij vorige werkgevers ongemerkt in de rol van IT-vraagbaak terecht kwam.

Maar hoe kom je vanuit een baan in de Sales, naar een nieuwe carrière in de IT? Ik besloot bij de basis te beginnen: leren programmeren. Dat heb ik eerst zelf geprobeerd in de avonduren met online cursussen. Toen dat me niet snel genoeg ging, ben ik op zoek gegaan naar opleidingen. Ik ben toen een parttime-opleiding gaan volgen tot Java-developer. Een basistraining met veel theorie en veel verschillende programmeertalen, waar ik ontzettend veel van heb geleerd.

Ik merkte daardoor dat ik de goede keuze had gemaakt, ik zat telkens juichend achter mijn computer als een stukje code dat ik had geschreven ook echt werkte. Maar écht programmeren kon ik nog niet. En ik miste natuurlijk praktijkervaring. Op zoek naar een baan dus, om verder te leren. Alleen bleek dat nog niet zo eenvoudig. Tegelijkertijd begon ik te twijfelen of ik echt (java)developer wilde worden, ik had het gevoel dat ik meer zou kunnen in de IT dan alleen programmeren, en twijfelde ook of ik daar ooit écht goed in zou kunnen worden.

Verder zoekend naar vervolgstappen kwam ik op vacatures van testers terecht. Een functie waarin mijn communicatie-opleiding, mijn kritische blik en alles wat ik net had geleerd samenkwam. En zo kwam ik bij Polteq terecht. Na een prettig gesprek en een best pittige analytische test mocht ik begin 2019 starten als trainee. De interne opleiding bestond uit een periode van zeven weken met onder andere veel testtechnieken, ISTQB-examens, spelen met Lego Mindstorms, best confronterende communicatie-trainingen en met een groep leuke mede-trainees.

Na de interne opleiding ben ik meteen gestart als junior tester bij een eerste opdracht. De overstap is gemaakt, de uitdaging die ik zocht is er en ik kan weer enorm veel leren.

Wil jij ook software tester worden? In september van dit jaar starten wij weer met een nieuw Traineeship Software Tester. Aanmelden kan nu al!

 

Reageren

Om SPAM te voorkomen wordt uw bericht na goedkeuring door de webmaster geplaatst.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Onderwerpen

Laatste reacties

FAIL = first attempt in learning, die ga ik onthouden!
› Lees verder

Simone

Kort maar goed verhaal, Hapte
› Lees verder

Roel.Valkema@hetnet.nl

Succes met de 2e helft!
› Lees verder

Wim
Polteq (NL)Printerweg 523821 AD AmersfoortNederlandT +31 (0) 33 277 35 22E info@polteq.com
Polteq (BE)Interleuvenlaan 623001 Heverlee (Leuven)BelgiëT +32 (0) 16 39 48 04E infobe@polteq.com